Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Güncelleme Tarihi:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 16:22

- Yıldız: "Hem kitap basımı hem kitapların okunması adına bizim mutlaka atağa kalkmamız lazım, gencimizden yaşlımıza varıncaya kadar kitapları daha çok okumamız lazım"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hem kitap basımı hem kitapların okunması adına bizim mutlaka atağa kalkmamız lazım, gencimizden yaşlımıza varıncaya kadar kitapları daha çok okumamız lazım" dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'de bulunan Bakan Yıldız, Kayserili hayırsever iş adamı Osman Ulubaş tarafından Kocasinan ilçesinde yaptırılacak fen lisesinin Valilikteki protokol imza törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan, Yıldız, Osman Ulubaş ve eşi Hayriye Ulubaş'a bugüne kadar yaptıkları hayırlar için teşekkür etti.

En önemli yatırımın insana yapılan olduğuna dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"Önemli bir söz vardır. 'Eğer bir yıl ötesini planlıyorsanız hububat ekin' derler. 'On yıl sonrasını planlıyorsanız ağaç dikin'. 'Ama bin yıl sonrasını planlıyorsanız insan yetiştirin' derler. Şimdi asırlık bir projeye bizlerin ömrü vefa etmese de şu anda Osman ağabeyimiz, Hayriye ablamız imza koyuyor. Adı üzerinde lafın gelişi değil. Asırlık projeye hamd olsun imza koyuyorlar. O açıdan bizim en önemli zenginliğimiz, en önemli kaynağımız, insan zenginliğimizi eğitmek ve en önemli problemimizi çözmek adına protokol imzalanıyor. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, iftihar ediyorum."

Haberin Devamı

Türkiye'deki okuma oranlarının yükselmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Türkiye'de okumuyoruz, televizyon seyrediyoruz ama okumuyoruz. Hem kitap basımı hem kitapların okunması adına bizim mutlaka atağa kalkmamız lazım, gencimizden yaşlımıza varıncaya kadar kitapları daha çok okumamız lazım. Okullarımızın sınıflarındaki öğrenci sayıları da uluslararası standartlarda olması lazım. Fen lisesinin yapımını üstlenen Osman ve Hayriye Ulubaş çiftine ben tüm Kayserililer adına teşekkür ediyorum."

Hayırsever Osman Ulubaş ise yardım yapmayı çok sevdiğini belirterek, bundan sonra da hayır işlerine devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Osman Ulubaş Fen Lisesi'nin yapım protokolü imzalandı.

Bakan Yıldız, daha sonra Mimar Sinan Mahallesi'nde Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı'nın Kayseri Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yıldız, burada öğrencilerle bir süre görüşerek, hazırladıkları projelerini inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!