Ene: Güzel bir turnuva olacak

Güncelleme Tarihi:

Ene: Güzel bir turnuva olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 17:19

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde İzmir'de 11-13 Ağustos tarihlerinde “Basketball World Cup 10” turnuvasına katılacak A Milli Takımın Başantrenörü Orhun Ene, “İzmir'de basketbolu çok seven seyirci ile güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ene, yaptığı açıklamada, İzmir'deki turnuvadaki Avrupa Şampiyonlarına katılan tecrübeli iki ülke Sırbistan ve Almanya'nın yanı sıra, Ukrayna gibi iyi oyunculardan kurulu başarılı organizasyona sahip ekiplerle karşılaşacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Rakiplerimizden daha çok bizi ilgilendiren ilk oynadığımız turnuvada kendi basketbolumuz. Ağır idmanlar sonrasında bunu basketbol sahasında nasıl yapacağımızı göreceğiz. Bütün oyuncuları göreceğimiz, deneyeceğimiz bugüne kadar hücumda ve savunmada çalıştıklarımızı nasıl uygulayacağımızı göreceğimiz güzel bir turnuva olacak. Senelerdir düzenleniyor. Kendi ülkemizde bu turnuvanın geleneksel olması, milli takımımızın her sene burada iyi maçlar yaparak Avrupa Şampiyonasına hazırlanması mutluluk verici. Geçen senelerde hazırlıkların sonunda oynuyorduk. Bu sene ise ilk hazırlık turnuvamız olacak. İzmir;de basketbolu çok seven seyirci ile güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum.”

BARBAROS AKKAŞ

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise ilk hazırlık turnuvasına kadar milli oyuncuların yoğun ve ciddi bir kondisyon kampından çıktığını bildirdi. Hiçbir takımın tam olarak sahada olamayacağını ancak buna rağmen takımların kendi eksiklerini görebilmesi açısından iyi bir turnuva olacağını belirten Akkaş, “Almanya ve Sırbistan, Avrupa Şampiyonasında final oynamaya aday. Dolayısıyla burada sergileyeceğimiz performans bizim daha çok nerede olduğumuzu göstermiş olacak. Sakat oyuncularımız var. Tedavisi devam eden oyuncularımız var. Teknik kadro en iyi şekilde sahaya çıkıp gerek takımın durumunu gerek oluşabilecek başka sıkıntılara karşı nasıl bu açıkları kapatabileceklerini görmek isteyeceklerdir. İzmirli basketbolseverleri takımımızı desteklemeye bekliyoruz” dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı da İzmirli basketbolseverlerin her zaman Milli Takıma büyük ilgi ve sevgi gösterdiğini bu yıl da Halkapınar Spor Salonu'nun Basketball World Cup 10 boyunca dolacağından kuşkusunun olmadığını ifade etti.

Turnuva öncesinde “12 Dev Adam”ın, Forum Bornova'da İzmirli basketbolseverlerle buluşacağına işaret eden Balcı, “10 Ağustos'ta da basın toplantımızı gerçekleştireceğiz. Hiçbir problem yaşamadan en mükemmel şekilde organizasyonumuzu gerçekleştireceğimizden ve İzmir halkına 3 gün boyunca zevkli bir turnuva sunacağımızdan şüphem yok. İzmirli basketbolseverlerin, daha önce olduğu gibi bu yıl da Basketball World Cup 10'a büyük ilgi göstereceğine eminim. Çok güzel ve heyecanlı bir turnuva bizleri bekliyor” diye konuştu.

OYUNCULAR

A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Basketball World Cup 10'un katılacakları ilk hazırlık turnuvası olduğunu belirterek, İzmir'deki turnuvanın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bundan sonra hazırlık maçlarıyla eksiklerini görmeye çalışacaklarını ifade eden Hidayet Türkoğlu, “İyi rakiplere karşı oynayacak olmamız bizim açımızdan daha iyi çünkü bu şekilde kendimizi daha iyi test edebiliriz. Umarım bu önemli yolculukta daha fazla fire vermeyiz, başka hiçbir arkadaşımızdan mahrum kalmaz, bu kadroyla Litvanya'ya gider, elimizden gelenin en iyisini yapar ve bize yakışan bir neticeyle döneriz” diye konuştu.

Basketball World Cup 10'da maç kazanmanın öncelikli hedef olmadığını bildiren Kerem Tunçeri, rakibin kim olduğunun da çok önemli olmadığını söyledi. Tunçeri, turnuvadaki tüm rakiplerin kuvvetli olduğunu belirterek, “Özellikle Sırbistan tabii ki çok önemli bir ekip. Ancak bizim asıl amacımız, set düzenlerimizdeki ve savunmamızdaki yanlışları görmek. Sonuçta form düzeyimizin şimdiden maksimuma çıkması istenen bir şey değil. Buna Avrupa Şampiyonası zamanı geldiğinde ulaşmamız gerekiyor. Acelemiz yok. Umarım başka bir sakatlık daha yaşamayız ve tam kadro şampiyonaya hazırlanırız” dedi.

Oyun kurucu Ender Arslan, İzmir'deki turnuvada iyi rakiplerle karşılaşacaklarına dikkati çekerek, “Ama orada en iyi oyunumuzu sergilemeyeceğimiz kesin. Şu an yüklenme dönemindeyiz. Tabii ki bir yandan da kazanma alışkanlığını elde etmek istiyoruz. İzmir seyircisi de iyi destek veren bir seyirci. Biz de onlara iyi basketbol izletmek istiyoruz” dedi.

TURNUVA

Gelenekselleşen ve FIBA'nın kıta ve dünya şampiyonaları öncesindeki en önemli hazırlık turnuvalarından biri haline gelen Basketball World Cup 10'da Türkiye, Sırbistan, Almanya ve Ukrayna mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıllarda 5 kıtadan 24 farklı ülkenin katıldığı turnuvada Ukrayna, ilk kez yer alacak. Turnuvaya Sırbistan daha önce 4 kez, Almanya ise 2 kez katılmıştı. Ülkelerin bildirdiği kadrolara göre, Sırbistan ve Ukrayna'nın turnuvaya tam kadro, Almanya ise yıldız oyuncusu Dirk Nowitzki'den yoksun katılacak.

Daha önce 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (D) Grubu maçlarına ev sahipliği yapan Halkapınar Salonu, 22-26 Ağustos 2007'de düzenlenen Efes Pilsen World Cup 6'ya da kapılarını açmıştı. Turnuvanın bilet satışları da Biletix üzerinden devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!