"Enduronun kralı" Türkiye'yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Enduronun kralı Türkiyeyi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 11:02

Türkiye Enduro Şampiyonası'da 7 kez üst üste şampiyon olan milli sporcu Serkan Özdemir, İtalya'da düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) takviminde yer alan ve 5 gün boyunca bin 510 kilometrede koşulacak zorlu yarışa, dünyanın en iyi sporcuları katılacak.

İtalya'nın Sardinya Adası'nda 7-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'yi, Serkan Özdemir temsil edecek. Özdemir, dünyanın bir çok ülkesinden 100'ün üzerinde sporcunun katılımının beklendiği yarışta, zorlu bir mücadele ortaya koyacak.

Özdemir, sponsoru olduğu motosiklet firmasında düzenlediği basın toplantısında, Fethiye'de 2006'da başlattıkları enduro ve motokros sporunda Türkiye şampiyonluklarının arından dünya şampiyonlarına uzanan bir yolda ilerlediklerini söyledi.

Kendisine bu süreçte, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Fethiye Ormanspor Kulübü ve bu alanda emek sarf eden sporcuların büyük destek sağladığını belirten Özdemir, 7 yıl üst üste aldığı Türkiye Enduro Şampiyonluğunun ardından İtalya'daki dünya ralli şampiyonasında Türkiye'yi temsil edeceğini ifade etti.

"Hedef, Dakar Rallisi'ne katılmak"

Özdemir, Türkiye'yi İtalya'da temsil etme gururunu yaşayacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Şampiyonada bin 510 kilometreden oluşan bir etap kat edeceğiz. Dünyanın en iyileri orada olacak. Bu şampiyonadan sonraki hedefim, motosiklet sporlarının olimpiyatı olarak bilinen Dakar Rallisi'ne katılmak. İtalya'daki şampiyona benim ve federasyonumuz için çok önemli. Burada elde edeceğimiz tecrübe, bize Dakar Rallisi'nde çok yardımcı olacak. Allah izin verirse 2015 yılının Ocak ayında herhangi bir aksilik olmazsa Dakar Rallisi'nde de ülkemizi temsil etme imkanım olacak."

İtalya'nın coğrafya olarak Fethiye ve Akdeniz'e benzediğini vurgulayan Özdemir, şampiyonanın enduro yarışına benzediğini ve günlük ortalama 300 kilometre mesafe katedeceklerini anlattı. Özdemir, arazi şartları ve iklim koşullarını düşündüğünde şampiyonanın teknik olarak dünyanın en zor rallilerinden olduğuna işaret etti.

"Bayrağımızı İtalya'da dalgalandıracak"

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ise bölgede sporun gelişmesi için çok mücadele verdiklerini anlattı. Gençlere motosiklet sporları için iyi imkanlar sunmak için çalıştıklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Sardinya yarışı, Dünya Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve 4 ayaktan oluşan çok zorlu bir şampiyona. Serkan, Fethiye Ormanspor Kulübü sporcusu ve TMF lisansıyla ülkemizi ve bölgemizi temsilen burada mücadele verecek. Çok masraflı bir yarış. Bunu federasyon, kulüp ve özel desteklerle çözmeye çalışıyoruz. Buradaki hedefimiz Dakar Rallisi'ne katılmak. Dakar için Serkan'ın altyapısı ve tecrübesi ona kazanç sağlayacaktır. Serkan, bu yıl Türkiye şampiyonalarını takip etmeyip ralliye hazırlandı. Çok iyi sonuçlarla döneceğinden eminim. Kazasız belasız dönmesini ve bayrağımızı İtalya'da dalgalandırmasını istiyoruz."

BAKMADAN GEÇME!