Enderunlu Öğrencilerin Büyük Başarısı

Güncelleme Tarihi:

Enderunlu Öğrencilerin Büyük Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 13:38

İlkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ikincisi düzenlenen ‘Var mısın Akıllım Zeka Oyunları Turnuvası’na katılan Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, değişik kategorilerde dereceye girerek ödüle layık görüldüler.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Beyin Takımı’nın ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilere yönelik olarak ikincisini düzenlediği ’Var mısın Akıllım Zeka Oyunları Turnuvası’, çekişmeli geçti. Öğrencilerin matematiğe ısınması ve zekalarını geliştirmesi amacıyla düzenlenen turnuvaya 460 yarışmacı katıldı. Öğrenciler, Silence İstanbul Hotel’deki yarışmalarda problem çözme, sistemli akıl yürütme ve çok yönlü düşünme becerilerini sergilediler. Tek aşamadan oluşan yarışmaya 3. ve 4. sınıflardan 5’er öğrenci katıldı.
Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi de turnuvada 10 öğrenci ile temsil edildi. Yarışlar sonunda 4. sınıf kategorisinde Ahmet Feyyaz Ünlü il 3.’sü, aynı kategoride Mehmet Büber il 5.’si olurken, 3. sınıf kategorisinde ise Sergen Yamaç Doğrugiden il 7.’liğini elde etti. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
“ÖĞRENCİLER ANALİTİK DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR”
Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, turnuvaların öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini geliştirdiğini belirterek, “Öğrenciler yarışlarda yaşıtlarıyla eğlenirken, analitik düşünme becerilerini de geliştiriyor. Turnuvalarda ter döken tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Dereceye giren ve başarıya ulaşan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!