En zayıf halka Zapata

Güncelleme Tarihi:

En zayıf halka Zapata
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

Devre arasında transfer edilen Kolombiyalı kaleci her 54 dakikada 1 gol yedi. Ufuk ve Aykut ise dakika başına yenilen gol oranına bakılırsa Zapata’dan daha verimli.

Haberin Devamı

BU sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını üzeren G.Saray, 21. haftada 10 yenilgi alarak hayal kırıklığı yarattı. Gol yollarında etkisiz kalan G.Saray’ın zayıf halkası ise devre arasında büyük ümitlerle transfer edilen Kolombiyalı kaleci Robinson Zapata.

G.Saray kalesinde ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Gaziantepspor maçında çıkan Zapata, bu müsabakada 3 gol yerken, ardından Spor Toto Süper Lig’deki Eskişehirspor maçında 2, son yapılan Gaziantepspor maçında 1 gole engel olamayarak 3 resmi maçta 6 gol yemiş oldu. Sarı kırmızılı kaledeki 3 resmi maçında sahada 270 dakika kalan Zapata’nın gol yeme ortalaması her 54 dakikada 1 gol olarak gerçekleşti. Bu ortalamayla Kolombiyalı eldiven, Ufuk Ceylan ile Aykut Erçetin’in de gerisinde kaldı.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 16, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 maça çıkan Ufuk, sahada toplam 1682 dakika kalırken, kalesinde 22 gol gördü. Oyunda kaldığı her 76,45 dakikada 1 gol yeme ortalaması bulunan Ufuk, kaleyi devrettiği Zapata’ya önemli bir fark atmış oldu.Aykut Erçetin, sezonun ikinci yarısında 3. kaleciliğe gerilerken, ilk yarıdaki performansıyla Ufuk Ceylan gibi o da Zapata’ya fark attı. Tecrübeli kaleci, 9 maçta kalesinde 10 gol gördü. Her 74,7 dakikada bir gol yedi.

Haberin Devamı

En zayıf halka Zapata

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!