En uzağa git en yükseğe çık en iyisini yap

Sıradışı’nın bu haftaki konuğu Musa Turan...

Haberin Devamı

19 yaşında, babasından devraldığı Mim Tur’u çağdaş bir vizyonla büyüten ve kısa sürede sektörün güçlü markaları arasına yerleştiren Turan, kısa süre önce kuruluşu gerçekleşen TÜGİAD Ege Şubesi ile adından övgüyle bahsettirirken, çıtayı da yükseğe koymayı ihmal etmiyor. Turizm, personel taşımacılığı, spor salonu işletmeciliği ve temizlik sektörlerinde yapılanan şirketleriyle dikkat çeken Musa Turan, her girişimci gence örnek olacak, “Gideceksen en uzağa git, çıkacaksan en yükseğe çık, yapacaksan en iyisini yap” sözleriyle özetlediği hayat felsefesiyle genç yaşına rağmen elde ettiği başarıların rastlantı olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. İş yaşamındaki istikrarlı yükselişi, çalışkan ve disiplinli yapısıyla yoluna devam eden Turan, İzmir ve Ege’nin her alandaki güçlü potansiyelini ortaya çıkaracak projeler için kaliteli ve deneyimli isimlerden kurulu ekibiyle yoğun çalışma trafiği izliyor. Kasımda doğacak ve adını ‘Mira’ koyacağı ilk çocuğunun heyecanıyla yüklü Musa Turan, ‘barış’ ve ‘huzur’ anlamlarına gelen ‘Mira’nın ailelerine çok büyük sevgi ve huzur getireceğini dile getiriyor. Turan ailesine şimdiden ‘Hayırlı olsun’ diyor ve sizi bu keyifli söyleşiyle başbaşa bırakıyorum.

Haberin Devamı

KİMDİR
Adı: Musa Turan
İşi: TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı, Mimtur İcra Kurulu Başkanı
Eğitimi: Celal Bayar Üniversitesi Kamu Yönetimi
Doğum yeri ve yılı: Mardin, 1978
Medeni durumu: Sevinç Turan’la evli.

OTOMOBİL
Eskiden hızlıydım, duruldum

* İlk arabam 1992 model beyaz bir Renault Toros’tu. Şimdi 2012 model Ford Mondeo kullanıyorum.
* Son bir yıldır işlerimin yoğunluğu nedeniyle şoförüm var.
* Geçmişte hızlı kullanırdım, şimdi tüm kurallara uyuyorum. Dikkatli bir sürücüyüm.
* Bir otomobil alırken benim için birinci sırada güvenlik gelir. Performans ve konfora da dikkat ederim.

En uzağa git en yükseğe çık en iyisini yap

BESLENME
Kahvaltıda peynirsiz yapamam

* Evden kahvaltı yapmadan çıkmamaya çalışırım. Klasik Türk kahvaltısından hoşlanırım. Peynirsiz yapamam. Bal, yumurta, domates ve çikolata ezmesini de çok severim.
* Eğer iş durumum müsaitse öğlenleri dışarıda arkadaşlarımla yemek yemeyi tercih ederim. Onlarla sohbet motivasyonumu artırıyor. Eğer ofisteysem, salata tüketirim.
* Ara öğünleri severim. Özellikle, -hem sağlık hem de enerji verdiği için- kuru üzüm, incir, kayısı, badem ve ceviz yerim.
* Akşamları genelde hafif beslenirim. Dışarıdaysam balık yemekten hoşlanırım.
* Mutfakla aram yoktur. Ama bazen eşime sürpriz yapıp kahvaltı hazırlarım.

Haberin Devamı

MEKAN
Önceliğim hijyen, ilgi ve hız

* İzmir’de Deniz Restoran benim için vazgeçilmez bir mekan. Gerek ortamı, gerekse lezzetleriyle benim favorim. Sipari’yi de çok beğeniyorum. Öğle yemeklerini Midpoint’te yemeği tercih ediyorum. Ama salaş yerlerdeki lezzetleri keşfetmeyi de severim. Örneğin, 2. Sanayi’deki bir dönerci benim lezzet duraklarımdan biridir. İstanbul’da yine Midpoint ve Nusret’e giderim. Yurtdışında ise genelde iş için gittiğim için hızlı yemek yiyebileceğim mekanları tercih ederim.
* Bir mekanda en çok hijyene dikkat ederim. Personelin ilgisi ve hizmet hızı da benim için önem taşır.

SPOR
Yamaç paraşütü yapmak isterim

* Karşıyaka’da Gym Sports Deluxe adlı spor salonum var. Fırsat buldukça orada kardiyo çalışmaları yapıyorum. 1999’a kadar futbol da oynardım.
* Takım tutmuyorum, ama Karşıyaka’ya sempatim var.
* Eskiden beri uçma tutkum var. Öyle ki küçüklükten beri en büyük hayalim pilot olmaktı. THK’nin pilotluk eğitimine yazılmak istedim, ama annem izin vermedi. En azından yamaç paraşütü yapmak isterim.

Haberin Devamı

TATİL
Değişim ve özgürlük demek

* Yaz ve kış olmak üzere yılda en az iki kez tatile çıkmaya çalışırım. Ancak bu yıl işlerimin yoğunluğu ve TÜGİAD İzmir Şubesi’nin kuruluş çalışmaları nedeniyle fırsat bulamadım.
* Küçükken otobüslerde muavin olarak çalıştığım için Türkiye’nin hemen hemen her yerini gezdim. Eşimle de Türkiye’de birçok yeri görme fırsatımız oldu. Şimdi farklı kültürleri tanıyabileceğimiz ülkelere gidiyoruz.
* Tatil benim için değişim ve özgürlük demek. Aynı zamanda yeni yerler görme, yeni şeyler deneme fırsatı. Tatilde dünya vatandaşı olduğumu hissediyorum.

En uzağa git en yükseğe çık en iyisini yap

HOBİ
Kitap, sinema ve seyahat

* En büyük hobim çalışmak aslında. Bunların yanı sıra kitap okumayı, eşimle sinemaya gitmeyi ve seyahat etmeyi severim. Yapı itibariyle hareketliyimdir. Bir de küçükken gitar çalardım. Evimde hala durur.

Haberin Devamı

KARİYER
İlk paramla karpuz almıştım

* İlkokulu Mardin’de okudum. 1990’da İzmir’e taşınınca Karşıyaka Ortaokulu ve Karşıyaka Gazi Lisesi’ne devam ettim. 2001’de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kamu Yönetimi’ni bitirdim. Şu anda Gediz Üniversitesi’nde işletme yönetimi alanında master yapıyorum.
* İş yaşamına küçük yaşlarda başladım. 13 yaşındayken 1. Sanayi’de oto elektrikçide, tabelacıda çalıştım. Otobüslerde muavinlik yaptım.
* 1997’de babamdan mesleği devralarak Mimtur’u kurdum. Şu anda şirketin icra kurulu başkanıyım. 1992’den bu yana Mim Group çatısı altında turizm, işletmecilik ve taşımacılık alanlarında çalışmalarımı yürütüyorum.
* Çocukken kazandığım ilk para oto elektrikçisindeyken aldığım 20 liraydı. O parayla eve karpuz almıştım. Annem de kardeşlerime, “Bakın, ağabeyinizin kazandığı ilk parayla bu karpuzu yiyorsunuz” diyerek beni onore etmişti, hiç unutmam.
* İzmir Skal Kulüp, EGİAD, MÜSİAD üyesiyim. Halen kısa süre önce hizmete başlayan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum.
* Hayatımda iki dönüm noktası var. Biri Önder Esen, diğeri de Ekrem Demirtaş’la tanıştığım gün. Onlardan iş yapma kültürünü öğrendim, onları rol model aldım. Her fırsatta söylerim, ikisinin de bana çok büyük katkıları olmuştur.

Haberin Devamı

TOPLANTI
Çok insan çok fikir üretir

* Her pazartesi toplanırız. 1.5 saati geçmemesine özen gösteririm. Geçen hafta yaptıklarımızı ve haftalık planlarımızı konuşuruz. Toplantıda farklı görüşleri ve yaratıcı fikirleri dinlemeyi severim. Çünkü çok insan çok fikir üretir, beyin fırtınası oluşturur. Toplantının sonunda ortak fikir oluşturup yolumuza devam ederiz.

En uzağa git en yükseğe çık en iyisini yap

GÜNE BAŞLANGIÇ
Nasibini melekler getirir

* Gece saat 01.00’de yatar, sabah 06.00’da kalkarım. Tabii, eşimin hamileliği nedeniyle bu durum şu sıralar değişebiliyor. Genelde güne erken başlarım. Dedemin bir sözü vardır, “Erken kalkanların nasibini melekler getirir” diye. Çalışma hayatımda hep bu öğüdü tutmaya çalıştım.

MODA
Katalogdan seçip alırım

* Hafta içi iş dolayısıyla klasik giyiniyorum. Genelde koyu renk tercih ederim. Bisse’yi beğenirim. Önce katalogdan seçer, sonra alırım. Alışverişimi kendim yaparım. Hafta sonları ise daha rahat ve spor giyimden hoşlanıyorum.

TEKNOLOJİ
Bozulmadan asla değiştirmem

* Teknolojiyle aram iyi. Ancak bir cihazı bozulmadan gidip yenisiyle değiştirmem. Zaten akıllı telefonların ömrü en fazla 1.5-2 yıl.
* Sosyal medyayı da takip ediyorum. Twitter, Facebook, Linkedin kullanıyorum. Çağımızın iletişim çağı olduğunu düşünürsek, sosyal medyanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

En uzağa git en yükseğe çık en iyisini yap

ASTROLOJİ
Yengecim, yükselenim de akrep

* Yengeç burcuyum. Yükselenim ise akrep. Burcumun özelliklerini aynen taşıdığıma inanıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Bahçeli eve çıkınca köpek

* Hayvanları çok severim. Hep köpek beslemek istemişimdir. Geçmişte şantiyede Labrador cinsi bir köpeğimiz vardı. Onunla vakit geçirmek hoşuma giderdi. Şimdi apartmanda oturduğumuz için yok. Ancak bahçeli eve çıkınca mutlaka alacağım.

HAYAT FELSEFESİ
Gideceksen en uzağa git, çıkacaksan en yükseğe çık, yapacaksan en iyisini yap.

Yazarın Tüm Yazıları