Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

En ünlü ev sahipleri

Türkiye’de kendi alanında söz sahibi olan 12 ünlü ismin 12 mimarla birlikte dekore ettikleri bu daireleri görmelisiniz. Görmelisiniz ki, TOG’un sokak çocukları için yarattığı Sokak Lambası projesine katkıda bulunun; onlar için bir ışık da siz yakın!

Haberin Devamı

Mudo markasının dinamik lideri Mustafa Taviloğlu’nun kurduğu hayale ortak olan TOG Vakfı, Trump Towers İstanbul ve Maison Française dergisi, benzersiz bir projeye imza attı. “TOG Concept” ismi verilen bu proje kapsamında, Türkiye’nin önde gelen 12 ünlü mimarı, 12 ünlü ismin zevkine ve seçimlerine uygun olarak Mudo Concept koleksiyonlarıyla 12 daire dekore etti.
Nerede mi? İstanbul’un sembol-projelerinden biri olan Trump Towers’ın 154 metrelik 39 katlı rezidans kulesinin 15 ve 16. katlarında!
Daireleri gezmek için TOG’a 10 TL bağış yapıyorsunuz (sizin her 10 TL.niz için Mudo da 10 TL katkıda bulunuyor); TOG da bunu sokakta çalışan çocukların sosyal aktiviteler aracılığıyla kendi potansiyellerini keşfetmelerini, özgüven kazanmalarını ve bu sayede toplumsal yaşama katılmalarına yardım eden “Sokak Lambası” projesine aktarıyor.
Evet, Türkiye’nin en ünlü ev sahipleri 24 Kasım’dan itibaren sizi bekliyor; ama proje ortaklarından biri olarak evlerin anahtar deliklerinden ilk olarak benimle birlikte bakın istedim!

Haberin Devamı

Arzuhan Doğan Yalçındağ - Çağlayan Tuğal

Ev tasarımının ev sahibiyle birtakım oyunu olduğunu söyleyen Çağlayan Tuğal, ilk kez tanıştığı Arzuhan Doğan Yalçındağ için Mudo Concept ekibiyle birlikte çalışarak sakin ama güçlü karakterli bir daire tasarlamış. Koyu renk duvarların önünde toprak renklerinde tonlamaların yapıldığı odalarda ham ahşap yüzeyler, kütük ve dal formlu mobilyalarla natüralist bir tavır da var: “Dairenin karakterini veren ana elemanlar Doğan’ın kendi evinden getirdiği tablolar, yüksek bitkiler, ahşap mobilya seçimleri… Ev sahibimiz davet vermeyi çok sevdiği için masada ufak bir yeni yıl kutlaması mizanseni de kurguladık.”

Acun Ilıcalı - Emrah Kutlar

Yaşam ve oyun alanı gibi tasarlanan bu dairenin içine girer girmez kendinizi Acun Ilıcalı’nın yarışmalarından birinde zannediyorsunuz, çünkü başarılı televizyoncunun ismi geçtiğinde akla gelen her şey mekanın içine yerleştirilmiş. Emrah Kutlar, bir reji odası, futbol kalesi, basketbol potası bile koymuş.”

Haberin Devamı

İzzet Çapa – Sandra Arslanoğulları

İzzet Çapa’nın farklı ve iddialı kişiliğini Mudo Concept’in farklılığı ve iddiasıyla yorumlayan Sandra Arslanoğulları, yatak odasını onun içindeki çocuğu ortaya çıkaran yaramaz bir hobi odasına dönüştürüp, yatağı salona açık mutfağın yanına koymakla en radikal değişimi yaptıklarını belirtiyor.”

Ayşe Arman – Mahmut Anlar

Ayşe Arman’ın “Çalışıyorum ve Sevişiyorum Evi” ismiyle yarattığı dairenin mimarı Mahmut Anlar, mobilyaları mimari bir eleman olarak kullanmış. Duvardan duvara kütüphane, Arman’ın gazete yazılarından yapılan duvar kağıtları, röportaj kasetleri, yastıklar, şamdanlar ve aile fotoğrafları sahibinin kişiliğini yansıtan detaylar olmuş.

Haberin Devamı

Ümit Boyner - Cem Kocacıklıoğlu

Ümit Boyner ile daha önce de çalışmış olan Cem Kocacıklıoğlu, binanın mevcut tarzı ile Boyner’in kişiselleşen eklektik tarzını kesiştirmek için geleneksel Japon odalarında görülen çıta ve hasır kağıtlarıyla özel bir duvar yaratmış. Gizli ışıklandırmalar ve yaşanmış lezzette mobilya seçimleri mekana yepyeni bir duygu katmış: “Trump Towers’da öngörülmüş  alt yapının üzerine kendi tarzımızı kurguladık.”

Hülya Avşar - Merve Benice Musluoğlu

Kent yaşamının kalbinde Hülya Avşar’a rahatlayabileceği sıcak ve huzurlu bir mola evi tasarlamak için yola çıkan Musluoğlu, sonuçtan çok memnun. Doğal renkler ve malzemelerle kurgulanan dairenin dingin hali, masif mobilyalar, yaşanmışlığı olan objeler ve natürel tekstillerle güçlendirilmiş. Yatak odası ise daha otantik bir çizgide: “Yatak odasında klasik kuralların dışına çıkıp masif  kütükleri ve eskitilmiş tabureleri yatak başı şifonyeri olarak kullandık.

Haberin Devamı

Siren Ertan Çarmıklı - Hakan Helvacıoğlu

Siren Ertan Çarmıklı, rafine zevkiyle döşediği dairesinde hoş detaylarıyla zenginleşen bir düzenlemeye imza atmış. Hakan Helvacıoğlu bir nevi yaratıcı kaçış noktası olacak şehir evi tasarlamayı amaçladıklarını söylüyor: “Mekanı profesyonel mimari değişiklik yapmadan giydirmek ortak tercihimizdi. Klasik parçaları yumuşak geçişlerle kullanarak güncel parçalarla birleştirdik.”

Caroline Koç – Gökhan Avcıoğlu

Rahat ve davetkar bir stile sahip olan Caroline Koç’un dairesi, ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanmış. Geniş kanepeler, büyük bir orta sehpa, kitaplar ve çok özel tablolarla oluşturulan dairenin yemek odasında hoş bir yılbaşı sofrası var. Koç’un ortağı olduğu Haremlique mağazasının yatak örtüsü, mum, peştemal ve sabunları da evin farklı odalarında rafine detaylar olarak kullanılmış.

Haberin Devamı

Oya Eczacıbaşı – Mustafa Toner:

Oya Eczacıbaşı sanatla yaşayan, sanatla bütünleşmiş bir kişilik... Mustafa Toner, bu sebeple onun evini “ev” konseptinden çıkarıp sanat ağırlıklı, aykırı ve entelektüel bir mekan olarak tasarlamış; dekordan çok enstlalasyon kurgusuyla hareket etmiş.”

İbrahim Kutluay – Şebnem Buhara

Kutluay çiftinin ev dekorasyonunun henüz tamamlamış olan Buhara, bu daireyi de çiftin ortak zevklerini düşünerek yönlendirmiş. “Salonun konumlanmasını pencerelere doğru yaptık, cünkü Trump’ın özellikle gece görüntüsü çok çekici bir İstanbul panoraması sunuyor. Konformist, sade ama sıcak bir ev oldu, bekliyoruz!”

Rana Erkan Tabanca – Hakan Ezer

İkili, zaman zaman kullanılacak bir ‘pied a terre’ olarak planladıkları daire için ilk olarak Mudo’nun kabaralı büyük deri kanepesini seçmişler, diğer detayları bu kanepeyi odak noktası yaparak planlamışlar. Ezer,  koyu renkli, rahat, samimi ve sanatla iç içe yaşayan bir ortam arzuladıklarını söylüyor: “Rana’nın olmazsa olmazları içinde yer alan sanat objelerine yer verirken,  Mudo koleksiyonundan seçtiklerimizi kendi tarzımız doğrultusunda yorumlayarak entellektüel ve sakin bir duruş yarattık.”

Türkan Şoray – Emir Uras

Bu daire, adeta çok salonlu bir sinema-evine dönüşmüş, çünkü Emir Uras, sinemanın kraliçesi Türkan Şoray’ın odaların hepsinde Sultan’ın sinema kariyerinden seçilmiş farklı bir filmi oynatıyor: “Mudo Concept’ten seçtiğimiz ürünleri çok adetle kullanarak ve tekrarlayarak seyir amaçlı bir düzen yarattık.”

GİTMELİSİNİZ, ÇÜNKÜ…

1. 2004’den beri sürdürülen TOG Sokak Lambası projesine katkıda bulunarak sokak çocuklarının yüzüne bir gülümseme ekleyebilirsiniz.
2. Her ünlü kendi stilinde farklı bir dekorasyona imza atmış.
3. Mimarlar ve Mudo Concept ekibi aynı mekanı farklı farklı yorumlamışlar.
4. Trump Towers görülmesi gereken eşsiz bir proje.
5. Mustafa Taviloğlu kendi kişisel resim koleksiyonunu sergilenmesini ilk kez bu proje için kabul etti.

Yazarın Tüm Yazıları