En kral turnuva

Güncelleme Tarihi:

En kral turnuva
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

Tek erkeklerde dünya klasmanının ilk 8 sırasını paylaşan raketler, ATP World Tour Finalleri’nde mücadele edecek. Nefes kesecek karşılaşmalar NTV SPOR’dan yayınlanacak.

Haberin Devamı

YORUCU tenis sezonu bitti. Ve yoğun turnuva döneminden sonra dünya sıralamasında tek erkeklerde ilk 8 sırayı paylaşan tenisçiler ATP World Tour Finalleri’nde Londra’nın 23 bin kişilik O2 arenasında son kozlarını paylaşacaklar. Birbirinden ünlü raketler 4’er kişilik 2 grup halinde eşleştiler. Gruplarda ilk iki sırayı paylaşacak olan tenisçiler yarı finale kalacaklar. Toplam para ödülü ise 4 milyon 450 bin dolar. Gruplarda 3 maç oynayan (kazansa da kaybetse de) her tenisçi 120 bin dolar para alacak. Grup maçlarında her galibiyet için ilaveten 120 bin dolar para kazanacak. Yarı finale çıkıp orada kazanan tenisçilerin her biri 380’er bin dolar para kazanacak. Şampiyon olan da 770 bin doların sahibi olacak.
Maçlar NTV Spor’dan yayınlanacak. Andy Murray-Robin Soderling arasındaki ilk maç pazar günü saat 16.00’da canlı yayınlanacak.

Haberin Devamı

Federer 4 kez kazandı

1970 yılından bu yana düzenlenen turnuva, 30 yıldır dünyanın farklı  şehirlerinde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Londra’da mücadele edecek 8 raket içinde daha önce sadece ikisi şampiyonluğa ulaştı. İsviçreli Roger Federer, sonuncusu 2007 yılında olmak üzere 4 kez kazanırken, Sırp Novak Djokovic de 2008’de kupayı aldı. Turnuvada en çok şampiyonluğa ise 5’er kez olmak üzere Ivan Lendl ile Pete Sampras ulaştı. Eğer Federer de 5. şampiyonluğunu kazanırsa bu efsane isimleri yakalamış olacak. Turnuvanın son şampiyonu ise Nikolay Davydenko.

8 DEV RAKETİN SON DURUMU

NADAL: DÜNYANIN 1 numarası Rafael Nadal bu sene 3 Grand Slam’de şampiyon oldu. Bu turnuvayı hiç kazanamayan Nadal’ın isteği bir kez olsun ustalar arasında şampiyon olabilmek.

FEDERER: SEZON boyunca maç sayılarından önemli finalleri kaçırdı. Londra’da prestijini geriye kazanabilmek için mücadele edecek. Dediğine göre mental açıdan kendisini çok iyi hissediyor.

DJOKOVIC:AMERİKA Açık finalinden sonra Şanghay’da Masters Turnuvası’nı da kazandı. Fazla göze batmayan, kararlı, istikrarlı tenis oynamayı sürdürüyor. Final oynarsa şaşırmam.

SODERLING: KISA süre önce eş değer bir zeminde Paris Masters’ın şampiyonu oldu. Formunu koruyor ve herkesin çekindiği bir tenisçi.

Haberin Devamı

MURRAY: EV sahibi avantajını iyi kullanması gerek. Maçların 3 set üzerinden olması onun için büyük avantaj. Çünkü sahada uzun süre kaldığında performansı düşebiliyor.

BERDYCH: ROGER Federer dahil bu elit tabakada hepsine karşı galibiyeti var. Kaybedecek bir şeyi yok. Berdych formda ve keyif alarak tenis oynarsa favorileri eleyebilir.

FERRER: FEDERER hariç diğerlerine karşı iyi sonuçlar aldı. Son zamanlarda tenisini çok geliştirdi. Sürprizleri seven bir tenisçi. Ancak sert zeminde ve kapalı kortta Murray ve Soderling’e karşı işi zor.

ANDY RODDICK: SEZONUN ortasından bu yana devam eden sol dizindeki sakatlığı ve rehabilitasyon dönemi Andy Roddick’i oldukça sıkıntıya soktu. Amerikalı raketin son form durumu tartışılır, ancak kapalı kortta ve hızlı zeminde iyi bir performans gösterecek kapasitede. Nadal ve Djokovic ile aynı grupta mücadele edecek.

Haberin Devamı

Küçük ülkelerin büyük devrimi

MİLYONLARCA dolarlık bir sanayi haline gelen tenisin tarihçesine baktığımızda akla ilk gelen ülkeler İngiltere, Amerika, Avustralya’dır. Zamanla İspanya, Fransa ve Almanya gibi ülkeler de dünya tenisinde söz sahibi oldu. Rusya da bu zincire katıldı. Günümüze baktığımızda tenisin artık Amerika, Avustralya, İngiltere’nin tekelinde olmadığını görüyoruz. Dünyanın en iyi 8 erkek tenisçisinin ülkelerine baktığımızda, İspanya’dan iki, sporda fazla söz sahibi olmayan İsviçre’den bir tenisçinin ve Çek Cumhuriyeti’nden de Thomas Berdych’in olduğunu görüyoruz.
Andy Murray’e gelince; İngiltere adına yarışıyor ancak İskoç asıllı olduğunu vurgulamakta da fayda var. Küçücük Sırbistan’dan Novak Djokovic, dünya klasmanında 3. sırada. On binlerce kişinin tenis oynadığı, Amerika’dan ise sadece Andy Roddick var. Bir de Bjorn Borg’un sayesinde tenis ülkesi haline gelen İsveç’ten neredeyse veteran sayılacak Robin Soderling dünyanın ilk 8 tenisçisi arasına giriyor.

Haberin Devamı

3 yıl boyunca Londra’da

2009 yılından itibaren adı “Barclays ATP Dünya Turu Finalleri” olan turnuvaya 2012 yılına kadar Londra’daki O2 Arena ev sahipliği yapacak.

150 bin kişi seyredecek

TURNUVA için şu ana kadar 150 bin bilet satıldı. Günlük fiyatlar 60-200 Pound (1 Pound=2.30 TL) arasında. Final maçını VIP olarak seyredebilmenin fiyatı ise bir kişi için 1200 poundu buluyor. Geçen yıl bu tunuvayı 260 bin seyirci yerinde izledi.

A GRUBU                                                                            

Rafael Nadal (İspanya)
Novak Djokovic (Sırbistan)
Thomas Berdych (Çek Cum.)
Andy Roddick (Amerika)

B GRUBU                                                                            

Haberin Devamı

Roger Federer (İsviçre)
Robin Soderling (İsveç)
Andy Murray (İngiltere)
David Ferrer (İspanya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!