En iyi üniversiteler listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en iyi 10 üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

En iyi üniversiteler listesi - Türkiyenin ve dünyanın en iyi 10 üniversitesi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 22:05

Üniversiteler tüm dünyada pozitif bilimin eğitiminin verildiği, araştırmalarının yapıldığı yerlerdir. Tüm dünya üzerinde bulunan üniversiteler her sene en iyiler listesi şeklinde sıralanmaktadır. En iyi üniversiteler hangileridir? İşte Türkiye’nin ve dünyanın en iyi 10 üniversitesinin listesi.

Haberin Devamı

Ãœniversiteler en üst düzeyde eÄŸitimin verildiÄŸi, bilgi üretilen ve araÅŸtırma yapılan önemli kurumlardır. AraÅŸtırma yerleri çeÅŸitli disiplinlere göre ayrılan üniversiteler genel olarak lisansüstü, lisans ve yüksekokuldan oluÅŸmaktadır. Akademisyenler veya araÅŸtırma görevlileri profesör, doçent gibi unvanlar ile ödüllendirilmektedir.Â

Bugünün ilk üniversitesi, Abbasiler zamanında Bağdat’ta kurulmuştur. Roma ve Eski yunan dönemlerinde bazı yükseköğretim ve eğitim teşkilatları var olmasına rağmen elbette bugünkü anlamda üniversitelerin niteliği bulunmamaktadır. İslam medeniyeti aracı olarak Endülüs Emevi Devleti ile Avrupa’ya girmeye zaman içinde başlamıştır. Bu şekilde yalnız hukuk eğitiminin olmasının yanı sıra ilahiyat, astronomi ve tıp gibi alanlar ile buna benzer alanların eklenmesi sağlanmıştır. O döneme kadar Avrupa’nın kralları hastalıklarını tedavi ettirmek için Cordoba Üniversitesi'nde bulunan tıp fakültesine gelmekteydiler. Zamanla gelişen üniversiteler de bugünkü halleri almışlardır. Şimdi Türkiye’de ve dünyada bulunan en iyi 10 üniversiteyi inceleyelim.

OrtadoÄŸu Teknik Ãœniversitesi

15 Kasım 1956 senesinde Ankara’da kurulan bir devlet üniversitesidir. Kuzey Kıbrıs’ta bulunan ve Mersinde bulunan binaları dışında her binası tek bir kampüs içinde bulunmaktadır. Eğitim dili İngilizce2dir. Yabancıl dil kullanılarak eğitim verilmesi, merkezi bilgisayar sisteminin kurulması, üniversiteye ait müze açmak ve teknokent kurmak gibi çok sayıda ilki sunmuştur.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi

Eğitime 1993 senesinde başlanmıştır. Hem dünyanın hem de Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Ä°stanbul Ãœniversitesi

İstanbul ilinin Fatih ilçesinde yer almaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılmış olan ilk Avrupai üniversitedir. İstanbul Üniversitesinin birimlerinin bir kısmı 30 Mayıs 1453 senesinde kurulmuştur. Günümüzdeki tam halinin kurulumu ise 1 Ağustos 1933 senesindedir.

Hacettepe Ãœniversitesi

8 Temmuz 1967 senesinde Ankara’da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Sıhhiye’de ve Beytepe’de kampüsü bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Harvard Ãœniversitesi

Amerika’nın eyaletlerinden biri olan Massachusetts’in Cambridge isimli kentte bulunmaktadır. Dünyanın en iyi üniversitesidir. 8 Eylül 1636 senesinde kurulmuştur.

Stanford Ãœniversitesi

Amerika’nın bir eyaleti olan Kaliforniya’da San Fransisko’da bulunur. Özel üniversitelerden biridir. 1891 senesinde kurulan üniversite çok sayıda bilim insanı mezun etmiştir.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

Cambridge Massachusetts’de bulunan bu üniversite bir özel üniversitedir. 10 Nisan 1861 senesinde kurulmuştur.

Cambridge Ãœniversitesi

Birleşik Krallıkta yer alan Cambridge şehrinde bulunan devlet üniversitesidir. 1209 senesinde kurulmuştur.

Oxford Ãœniversitesi

Haberin Devamı

İngiltere’deki Oxford şehrinde bulunan üniversite 1096 senesinde kurulmuştur.

Columbia Ãœniversitesi

Amerika’nın New York eyaletinde bulunan Manhattan şehrinde 1754 senesinde kurulmuş olan ve Amerika’nın en eski 5. üniversitesidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!