En iyi şiirler listesi - Sevgilinize okuyabileceğiniz en iyi 10 şiir

Güncelleme Tarihi:

En iyi şiirler listesi - Sevgilinize okuyabileceğiniz en iyi 10 şiir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 20:46

Sevgi oldukça güçlü bir duygudur. Sevgi ile yapılan her şey güzelleşir, sevgi ile her şey daha iyiye gider. Sevgi duygusunun ifade edilebileceği birçok yol vardır. Bu yollardan biri ise şiirdir. En iyi şiirler hangileridir? Sevgiliye okuyabilecek en güzel şiirler nelerdir? İşte Sevgiliye okunabilecek olan en iyi 10 şiir.

Haberin Devamı

Edebiyat oldukça geniş bir dünyadır ve şiir ise kendi içinde çok daha geniş bir dünyadır. Şiir aşkı, sevgiyi anlatmanın en güzel, en anlamlı, en duygu yüklü olan yöntemlerinden biridir. Şiirler hissedilen duygulan en naif, en güzel, en tatlı ve en kısa yoldan ifade edilebilme halidir. Aruz ölçüsü ve hece ölçüsüyle yazılabileceği gibi şiirler, serbest olarak, kuralsız da yazılabilmektedir. Şiir anlamında Türk edebiyatı çok zengin içeriğe sahiptir. Türk edebiyatı adına çok önemli birçok şairimiz bulunmaktadır. Şairlerin her bir şiirinde bulunan derin anlamları anlamak, şiirin tadını varabilmenin yegane durumudur. Her şairin kendi has tarzıyla, kendine has kalemiyle, kendisine has duygu ve konusuyla birbirinden farklı etkiler bırakmaktadır. Şiirler kalpten gelen duygu ve hislerin dil ile ifade edilişidir.

Aynı zamanda birinin sevgisini en derinden, en naif şekilde, en güzel şekilde ifade edebilmesinin yollarından biridir. Türk edebiyatının çok önemli şairlerinin, çok önemli şiirleri bulunmaktadır. Bir şiir okumayla oldukça güzel şekilde kişinin duygularını ortaya çıkarmasının en kolay yollarından biridir. Bazen hiçbir şekilde karşı tarafa duyguları geçirilmediği durumlarda şiir kişinin duygusunu karşıya rahatlıkla geçirebilmesinin en güzel yollarından biridir. Şiirler okunduğunda iç ısıtır, duyguları harekete geçirir, unutulmaz anlar ve duygular yaşatabilir. Bu nedenle bir kişi sevgilisine en güzel hediyelerini verirken, kutlama yaparken, özel bir anı yaşarken şiir okuyabilir. Şimdi ise sevgiliye okunacak en güzel şiirleri inceleyelim.

Haberin Devamı

Ahmet Hamdi Tanpınar, Bir Adın Kalmalı

Ahmet Hamdi Tanpınar çok sayıda roman ve şiir yazmıştır. En fazla bilinen ve en fazla sevilen aşk şiirlerinden olan Bir Adın Kalmalı şiiri bir sevgiliye aşkı itiraf ederken mutlaka kullanılmalıdır. Şiirde kullanılan kelimeler, içerdiği anlamı kişinin kalbinde oldukça güzel hisler uyandıracaktır.

Can Yücel, Anladım

Can Yücel farklı olan üslubuyla bilinen şairlerden biridir. Kaba bil dil kullanıyor olsa da içtenliğiyle kalpleri fethetmeyi beceren ve en sevilen şairlerden biridir. Can Yücel’in çok sayıda aşk şiiri bulunsa da en sevilen aşk şiirlerinden biri de Anladım şiiridir.

Haberin Devamı

Cahit Sıtkı Tarancı, Serenad

Cahit Sıtkı Tarancı Türk Edebiyatındaki en önemli olan şairlerden biridir. Diyarbakırlı olan şair kendisini oldukça sevdirmiş olan şairlerden biridir. Aşk şiirlerinden en güzel olan şiir Serenad şiiridir.

Edip Cansever, Oda

Edip Cansever Edebiyat tarihinde adını en güzel şekilde yazdırmış olan şairlerdendir. Oda isimli şiiri en iyi aşk şiirlerinden biridir. Dil olarak şiirinde oldukça saf bir dil kullanmıştır.

Necip Fazıl Kısa Kürek, Beklenen

Necip Fazıl Kısakürek’in Beklenen şiiri aşk şiiri en güzel olan şiirlerinden biridir. Şiirlerinde samimi kullanılan dil ile çok sevilmiştir.

Atilla İlhan, Ben Sana Mecburum

Atilla İlhan en başarılı olan şairlerden biridir çok sayıda aşk şiiri bulunmasına rağmen en önemli ve sevilen şiirlerinden biri ise Ben Sana Mecburum şiiridir.

Haberin Devamı

Aziz Nesin, Bende Kal 

Aziz Nesin şiir, tiyatro ve kısa öyküler yazan biri olarak çok iyi işlere imza atmıştır. En güzel aşk şiiri ise Bende Kal şiiridir.

Cemal Süreya, Biliyorum Sana Giden

Aşk denilince kala gelen ilk şairlerden biri Cemal Süreya’dır. En güzel aşk şiiri ise Biliyorum Sana Giden’dir.

İlhan Berk, Üç Kez Seni Seviyorum Diye Uyandım

En güzel aşk şiirlerinden biri olan Üç Kez Seni Seviyorum Diye Uyandım, İlhan Berk’in unutulmazları arasındadır.

Orhan Veli kanık, Sevdaya mı Tutuldum

En güzel olan, en çok okunan şiirlerden biridir. Orhan Veli Kanık’da zaten aşk şiirlerinin ustasıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!