En iyi korku oyunları listesi - Oynanması gereken en iyi 10 bilgisayar ve mobil korku oyunu önerisi

Güncelleme Tarihi:

En iyi korku oyunları listesi - Oynanması gereken en iyi 10 bilgisayar ve mobil korku oyunu önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 16:22

Geçmiş zamanlardan günümüze kadar korku oyunları çok sevilmiştir. Oyun severler korku oyunlarından çok daha fazla haz alırlar. Bu sebeple de piyasaya sürekli yeni korku oyunları çıkarılmaktadır. Bu kadar çok fazla seçenek olunca insanlar kararsız kalabilmektedir. Bu sebeple sizler için oldukça sevilen on tane korku oyununu derledik.

Haberin Devamı

1. Outlast

Outlast korku oyunu dendiği zaman ilk akla gelen oyunlardan bir tanesidir. Oyunun pek çok sinematik çekimleri vardır ve bu oyun gerçekten oynayan kişilerin tüylerini diken diken etmektedir. Oyun terke edilmiş bir akıl hastanesinde geçmektedir. Oyuncu burada keşif çalışmaları yapmaktadır. İlk başta biraz klişe gibi gelse de aslında oldukça korkutucu bir oyunudur.

2. Amnesia: The Dark Descent

Oyunda pek çok korkutucu sahne vardır ve bunun yanında oyunda pek çok bilinmezlik de bulunmaktadır. Oyunda bulunduğunuz alandan canavarlara bakmadan ve akıl sağlığınıza korumaya çalışarak kaçmaya çalışmaktasınız. Oyunda oldukça fazla karanlık sahneler vardır. İnsanların bilinmeze karşı olan korkuları bu oyunda gün yüzüne çıkmaktadır.

3. Resident Evil 7

Bu oyun tüm zamanların en iyi oyunlarından bir tanesidir. Resident Evil 7 bir kaçış ve hayatta kalma savaşını konu edinmektedir. Oyundaki grafikler çok gerçekçidir. Bu nedenle oynayanların üzerinde büyük bir etki bırakır. Oyun bir malikanede geçmektedir ve bura keşfedilmeye çalışılmaktadır.

4. Doom 3

Doom 3 oldukça korkutucu olan oyunlardan bir tanesidir. Bu oyunda canavarlar, yaratıklar ve örümcekler ani bir şekilde bir yerlerden ortaya çıkmaktadır. Oyunun amacı ani bir şekilde ortaya çıkan canavarların geldikleri yere geri dönmelerini sağlamaktır. Oyun tam bir korku filmi havasında ilerlemektedir. Bunun yanında grafikleri oldukça gerçekçidir.

5. Alien: Isolation

Oyun 2014 yılından en iyi korku oyunları arasında ilk sırayı almıştır. Oyun genel olarak bir uzay istasyonunda geçer. Korku efektlerinden korkmadığını iddia eden çoğu kişi bıu oyundan çok fazla korkmuştur.

6. Condemned: Criminal Origins

Bu oyun hem korku hem de aksiyon tarzında oyunlar arasında yer almaktadır. Oyunun grafikleri çok eski olsa da oynayanları tamamen içine almayı başarmaktadır. Oyunda bir olay yeri araştırmacısı olan Ethan Thomas'ı yönlendirmektesiniz. Oyunda en önemli şey ise oldukça başarılı bir şekilde kaçmaktır. Her ne kadar kendinizi savunmaya çalışsanız da bir süre sonra aslında bunun çok da işe yaramayacağını göreceksiniz.

7. Darkwood

Oyunda korku efekti sesleri oldukça güzel bir şekilde kullanılmıştır. Sesler oyun esnasında oyunu oynayanları oldukça ürkütmektedir. Oyunda lanetli bir ormanda yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Bunun yanında keşifler yapmak ve köpekler ile de savaşmak zorundasınız. Oyunda gece olduğu vakit düşmanlarınızı korkutmak için jeneratör kullanabilir, barikat inşa edebilir ya da tuzaklar kurabilirsiniz.

8. System Shock

Haberin Devamı

Bu oyun bir hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tarzda klasik olan oyunlar arasında yer almaktadır. Oyun açık uçlu olması sebebi ile keşfedilecek çok fazla şey vardır. Bu da oyunda büyük bir dünyanın sizi beklediğini göstermektedir.

9. Dead Space

Oyunda şiddet ve paranoya ön plandadır. Oyunda genel olarak oyuncuların sabırları ölçülmektedir. Oyun bir uzay gemisi içerisinde geçmektedir. Bunun yanında bu uzay gemisi aynı zamanda perilidir. Dead Space sınırlarınızı zorlayacak korku oyunları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

10. The Evil Within 2

Oyun eski tarz oyunlar arasında yer almaktadır. Oyunun gizemli dünyası ve senaryosu oyuncuları kendine bağlayan tarzdadır. Oyun açık bir dünyada geçer. Bu sebeple keşfedilmesi gereken pek çok yer ve pek çok silah vardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!