En iyi kitaplar listesi - Mutlaka okunması gereken en iyi 10 roman ve hikaye kitabı önerisi

Güncelleme Tarihi:

En iyi kitaplar listesi - Mutlaka okunması gereken en iyi 10 roman ve hikaye kitabı önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 16:06

Kitaplar okuyucunun farklı hayatları görmesine, farklı düşünceleri öğrenmesine, yeni bilgiler öğrenmesine olanak sağlar. Kitaplar birçok insanın dostudur. Dünya üzerinde en çok okunan ve en iyi roman ve hikâyeler hangileridir? İşte mutlaka okunması gereken en iyi 10 roman ve hikâyelerin listesi.

Haberin Devamı

Kitap okumak kişinin hayatını disiplin içine sokar. Kişinin nerede, ne zaman ne yapacağını bilmesi ise kişiye oldukça iyi zaman yönetimi sağlar. Okunan her yeni kitap kişinin farklı dünyalara adım atmasını sağlar. Kişi okumakta olduğu kitabın içindeki karakterleri sever, nefret eder, merak eder, hayatında alacağı kararları heyecanla bekler. Bir sonraki sayfada olanların nasıl gelişeceği ve devam edeceği sabırsızlıklar beklenir. Karakterler çeşitli kimliklerde, farklı bedenlerde, farklı coğrafyalarda olabilir ve bu şekilde kişi de bu farklılıkların her birine birebir şahit olur. Kitap içerisindeki karakter âşık olunca karakterle birlikte aşık olunur, karakter ile birlikte korkulur, karakter ile birlikte sever, karakterle birlikte güler, ağlar, özler insan. Kitapla maceradan maceraya koşmak, aynı zamanda yeni bilgiler edinmek mümkündür. Kişinin konuşması, söz dağarcığı, kendini ifade edişi olduğundan çok daha iyiye gidecektir. Kitap okumanın, kitaplarla olmanın sayılandan çok daha fazla faydası bulunmaktadır. Oldukça büyük keyifle okunan sayısız kitabın arasında mutlaka okunması gereken kitaplar bulunmaktadır. Kitap dünyasında en güzel yolculuklar çıkaracak olan kitapların listesine göz atalım.

Küçük Prens – Antoine de Saint-Exupéry

Dünyada en fazla okunan ve en fazla satan kitapları arasında ilk sıralarda olan bir kitaptır. Çocuklara yönelik bir hikaye kitabı olarak sanılsa da aslında yetişkinlere de yönelik olan çok yönlü bir kitaptır. Orijinal dili Fransızca olan kitabın kahramanı olan Küçük Prens tüm insanlığa oldukça büyük ve önemli dersler vermektedir. Küçük Prens büyük küçük demeden herkesin okuması gereken ve kitaplığında bulunması gereken kitaplardan biridir. Yazar bu öyküyü ikinci dünya savaşının insanlık üzerine yapmış olduğu etkilerin hüküm sürdüğü toplum için yapılan bir eleştiri olarak nitelendirilmiştir. Operaya, tiyatroya, sinemaya uyarlanan bu kitap aynı zamanda 210 tane dile çevrilmiş olan bir başyapıttır.

Simyacı – Paulo Coelho

Brezilyalı olan bu yazar 1988 senesinde yazdığı ünü romanı Simyacı, yazılmış olduğu ilk zamandan itibaren en fazla okunan romanlar arasında her zaman en yukarıdaki sıralarda olmaktadır. Bu zamana kadar 26 tane farklı dile çevrilmiş olan bu eserin ulaştığı satış sayısı 7 milyondan daha fazladır. Kitap Mevlana’nın Mesnevi isimli eserinden esinlenerek yazılan bu öykü oldukça başarılı bir öyküdür.

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel García Márquez

Kolombiyalı olan yazarın en önemli olan eseri olarak görülen Yüzyıllık Yalnızlık 1928 senesinde Nobel Edebiyat Ödülünü almıştır. Yazar kitapta gerçek olmayan tek bir cümlenin dahi olmadığını söylemektedir. Kitabın konusunun işleniş şekli, yazının dili ve diğer unsurların başarılı şekilde bir bütün oluşturduğu bu kitap okuyanların beğenisine sunulmuştur. Bir başyapıt olan bu kitap mutlaka okunmalıdır.

Suç ve Ceza – Fyodor Dostoyevski

Dünya klasiklerinden biri olan bu kitap Rusya’nın başkentinde sefalet içinde yaşayan Raskolnikov’un verdiği yaşam mücadelesi ve iç hesaplaşmanın bütün çıplaklığıyla ortaya serildiği ve okuyucunun kendini sorgulamasını sağladığı bir eserdir.

Hayvan Çiftliği – George Orwell

Kitabın yazıldığı dönemdeki sol anlayışın eleştirilmiş olduğu başyapıt olan bir eserdir. Oldukça iyi kullanılmış kara mizah ile baskıcı resimler ve diktatörlük eleştirilmektedir.

Şeker Portakalı - José Mauro De Vasconcelos

Kitap yazar tarafından on iki günde yazılmış fakat yirmi seneden fazla zamandır yazarın kalbinde taşındığı söylenmiştir. Kitabın başkahramanı olan Zeze’nin yaşadığı serüven, beklemediği bir değişikliğin ardından yaşadığı sarsıntıların yazıldığı eserdir.

Dönüşüm – Franz Kafka

Yazarın en güzel kitabı olan dönüşümde burjuva ailelerin tüm çirkinliklerini ortaya koymuştur.

Bülbülü Öldürmek - Harper Lee

Plutzer Edebiyat Ödülü almış olan bu kitap yayımlandığı dönemden bu yana en fazla konuşulan kitaplardan biri olmuştur.

Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

Yayınlandığı günden geleceğe ışık tutmuş olan bu eser yirminci yüzyılda yaşayan insanların bir eleştirisini sunar.

İlahi Komedya – Dante

Dante’nin diğer dünyaya yaptığı düşsel yolculuğun yansımasını oluşturan eserdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!