En iyi hukuk fakülteleri Listesi - Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesi

Güncelleme Tarihi:

En iyi hukuk fakülteleri Listesi - Türkiyenin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 15:25

Hukuk fakültelerinin ders içerikleri arasında Ceza Hukuku, Adli Tıp ve Özel Borç İlişkileri yer alıyor. Medeni yargılama, hukuki metin yazma ve Avrupa Birliği Hukuku da bu fakültelerin müfredatında yer alan derslerdir. Merak edenler için Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesini derledik.

Haberin Devamı

1. İstanbul Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

İstanbul Üniversitesi'nin ana kampüsünde (Beyazıt Kampüsü) yer alan hukuk fakültesi, 1874 yılında kuruldu. Mekteb-i Hukuk-i Sultani adıyla açılan fakülte günümüze kadar birçok kez isim değiştirdi. 1919 yılında İstanbul Darülfunun Hukuk Medresesi adını alan fakülte Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Eğitim dilleri Türkçe - İngilizce dışında Almanca ve Fransızcadır. Ülkemizin en büyük hukuk kütüphanesi de fakülte binasında yer alıyor.

2. Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Cambridge eyaletinde yer alan kul 1817 yılında açıldı. Amerika'nın en eski ve en köklü hukuk fakültelerinden biri olan Harvard Üniversitesi'nden birçok ünlü isim mezun oldu. Bu isimlerin başında Barack Obama ve eşi Michelle Obama yer alıyor.

3. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Öncesinde Ege Üniversitesi'ne bağlı olan hukuk fakültesi 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne geçmiştir. Şimdiki kampüsü İzmir'in Buca ilçesinde bulunan fakülte, bu zamana kadar 10 binin üstünde mezun verdi. Günümüzde fakülteye kayıtlı öğrenci sayısı ise 2356'dır. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ülkemizin en ünlü ve en prestijli fakülteleri arasında yer alıyor.

4. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

1996 yılında eğitim hayatına başlayan hukuk fakültesi İstanbul Bilgi Üniversitesinin Beyoğlu kampüsünde bulunuyor. Eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. İngilizce verilen dersler Sermaye Piyasası Hukuku ve Tüketici Hukukudur. Yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip olan fakültede Hukuk Kliniği başta olmak üzere birçok ders, seçmeli ders olarak okutuluyor.

5. New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi - NYU

New York'un en eski hukuk fakültesi 1835 yılında Aşağı Manhattan'da kuruldu. Amerika'nın en nitelikli okullarından biri olan fakülteden bu zamana kadar birçok ünlü isim mezun oldu: O isimlerden bazıları: Demetri Martin, John F. Kenmedy Jr., Elihu Root, Samuel J. Tilden ve Raymond Lohier

6. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Eğitim dili Fransızca olan fakülte Mekteb-i Hukuk adıyla kuruldu. Türkiye'de hukuk okumak isteyenlerin öncelikli tercihi olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kontenjanı 50 öğrencidir.

7. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

1925 yılında Ankara Adliye Hukuk Mektebi adıyla açıldı. Cumhuriyet ilan edildikten sonra açılan ilk hukuk fakültesidir. Fakültenin ilk eğitim kadrosunda Fahri Ecevit, Mustafa Şeref Bey ve Şükrü Saraçoğlu gibi önemli isimler yer aldı.

8. Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Öğrenci kontenjanı sadece 25 olan fakülte, Amerika'nın en seçkin okullarından biridir. 1824 yılında kurulan fakülteden Hilary Clinton, Samuel Alito ve Alex Azar başta olmak üzere birçok ünlü politikacı Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

9. Stanford Hukuk Fakültesi

Amerika'nın üst düzey okullarından biri olan Stanford Hukuk Fakültesi 1893 yılında kuruldu. Kontenjanı 250 öğrenci olan okulun ana binası Connetticut eyaletinde yer alıyor.

10. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Listenin son sırasında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi yer alıyor. 1993 yılında açılan fakültenin genel kontenjanı 350'dir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!