En İyi “Çocuk Hakları Kareleri”1 Haziran’da Ödüllendirilecek

Güncelleme Tarihi:

En İyi “Çocuk Hakları Kareleri”1 Haziran’da Ödüllendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 09:44

RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. BÜNYESİNDEKİ OPTİMUM OUTLET, KOZZY VE PİAZZA ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, FOTOĞRAF SANATI PORTALI FOTOPYA VE YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNCE BU YIL 3’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN FOTOĞRAF YARIŞMASI SONA ERDİ.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. bünyesindeki Optimum Outlet, Kozzy ve Piazza Alışveriş Merkezleri, fotoğraf sanatı portalı Fotopya ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğince bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen fotoğraf yarışması sona erdi.
Fotoğraf yarışmasının bu yılki konusu: Çocuk Hakları idi. Türkiye’nin birçok ilinden toplamda 5.227 fotoğrafın katıldığı yarışmanın kazananları, 1 Haziran 2015’te Kozzy Alışveriş Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde düzenlenecek törende ödüllendirilecek.
“Çocuk Hakları Kareleri” fotoğraf yarışmasında dereceye giren isimler, 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da, Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nin bünyesinde bulunan Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde düzenlenecek törende ödüllerini alacak.
22 BİN 650 TL DEĞERİNDEKİ ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BEKLİYOR
Küçük büyük, fotoğraf sanatına gönül veren 2.183 kişinin katılım gösterdiği “Çocuk Hakları Kareleri” konulu yarışmada 5.227 fotoğraf yarıştı. Yetişkin Kategorisinde 4.427 fotoğraf yarışırken Lise Kategorisinde 472, Ortaokul Kategorisinde ise 378 fotoğrafın sahibi finale kalabilmek için yarıştı.
Bu yılın fotoğraflarıyla ödül kazanan isimleri Yetişkin Kategorisinde; Arzu İbranoğlu (Birincilik Ödülü), Uğur Çiv, Mustafa Karahan olurken, Lise Kategorisinde; Burcu Emektar (Birincilik Ödülü), Gamze Kurt, Onur Kuter oldu. Ortaokul Kategorisinin kazanan isimleri ise; İlkiz Çağan Kolay (Birincilik Ödülü), Eda Akbaş ve Ege Aydın oldu. Farklı kategorilerde yarışarak finale kalan 69 eserin sahipleri toplamda 22 bin 650 TL değerindeki ödüllerin sahibi oldular.
ÇOCUK HAKLARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Çocuk Hakları ile ilgili toplumda bilinç oluşturmayı ve çocuk haklarının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan “Çocuk Hakları Kareleri” isimli fotoğraf yarışması; “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” olarak belirlenen kategorilerdeki fotoğraf severlerin katılımıyla sona erdi.
Çocukların eğitim, güvenli bir ortamda yaşama ve büyüme, düşüncelerini özgürce anlatabilme, düşüncelerine saygı gösterilmesi, bedensel ve zihinsel şiddete karşı korunma, sağlık hizmeti alma, çevre kirliliğinden ve yetersiz beslenmeden korunma, engelli çocukların her türlü eğitim, sağlık ve yaşam koşullarının ücretsiz olarak sağlanması, uyuşturucuya, cinsel sömürüye ve zorla çalıştırılmaya karşı korunma haklarını yansıtan binlerce fotoğraf birbirleriyle yarıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!