En hızlılar direksiyona geçiyor

Güncelleme Tarihi:

En hızlılar direksiyona geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 16:45

Wings for Life Dünya Koşusu'nun benzersiz bitiş çizgisi olan yakalama araçlarını ünlü isimler kullanacak. Aralarında Türkiye’den Yağız Avcı, F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz, motosiklet efsanesi Ricky Johnson, Stock Car Brasil ikonu Caca Bueno gibi isimlerin olduğu 28 sürücü, önlerindeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive edecek.

Haberin Devamı

F1 pilotları Max Verstappen ve Carlos Sainz, dünyaca ünlü atlet Colin Jackson’ın yardımıyla hayatlarının en yavaş yarışı için hazırlık yaptı.
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak için kurulan Wings For Life Vakfı'nın düzenlediği Dünya Koşusu'nda yakalama aracını kullanacak isimler belli oldu.

8 Mayıs 2016'da “Wings for Life” vakfı, çalışmalarına dikkat çekmek ve fon sağlamak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 34 ülkede aynı anda gerçekleşecek koşuda dünyanın en hızlı adamları hayatlarının en yavaş yarışına katılacak. Türkiye’de de Ford’un katkılarıyla yapılacak koşuda yakalama aracını Türkiye Ralli şampiyonlarından Yağız Avcı kullanacak. Türkiye’de Ford Kuga’nın direksiyonuna Yağız Avcı geçerken dünyada farklı yerlerde ünlü pilotlar yakalama aracı ile yarışçıları takip edecek.

En hızlılar direksiyona geçiyor

Yarışın benzersiz bitiş çizgisi olan yakalama araçlarının direksiyonunda aralarında F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz, motosiklet efsanesi Ricky Johnson, Stock Car Brasil ikonu Caca Bueno ve 28 tanınmış sima daha bulunacak. Türkiye’de ise ralli pilotu Yağız Avcı, İzmir’de yakalama aracının direksiyonunda oturacak. 8 Mayıs'ta yakalama aracı sürücüleri TSİ 14:30'da sürücülerin arkasından çok düşük bir hızla, ne kadar süre ve nereye kadar süreceklerini bilmeden kovalamaya başlayacak.

Yakalama aracının koltuğuna oturacak olan ve F1 yarışlarında 300 KM hızın üstüne çıkan Max Verstappen ve Carlos Sainz, doğalarına aykırı gelerek hayatlarının en yavaş yarışına hazırlanmak için 15 KM hızla antrenman yaptılar. Dünyaca ünlü atlet Colin Jackson’ın yardımı ile hazırlık yapan F1 pilotları, Jackson’ı yakalamak için oldukça zaman harcadılar.

Haberin Devamı

Önlerindeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive edecek olan yerel yakalama aracı ve 33 diğer yakalama aracı sürücüleri bu göreve hazırlar. Onlarca yıl boyunca yüksek hızlı, büyük odaklanma gerektiren disiplinlerde yarışarak bu ana hazırlanan ünlü isimler, yüksek hızda kazandıkları dayanıklılık, hassasiyet ve kesin el becerisiyle hemen yavaşlayıp eşzamanlı kaplumbağa hızını koruyarak dünya çapında binlerce koşucuyu kovalayacaklar.

YAKALAMA ARACI SÜRÜCÜLERİ: KİM KİMDİR?
İngiltere Cambridge’de David Coulthard üçüncü kez sürücü koltuğuna otururken, Brezilya'da Caca Bueno, ABD'deki Kaliforniya yarışında da Ricky Johnson direksiyon başına geçecek. Yakalama aracı direksiyonunun başına geçecek diğer ünlü simalar arasında ise Belçika'da WRC’den Thierry Neuville, Şili'de sörfçü Ramón Navarro, Meksika'da enduro yarışçısı Guillermo “Memo” Rojas, Norveç'te kayakçı Henrik Kristoffersen, Polonya'da eski kayakla atlayıcı, şimdinin ralli sürücüsü Adam Małysz, Avusturya'da Reini Sampl ve Danimarka'da Jason Watt (ikisi de omuriliği zedelenmiş yarış sürücüleri), Gürcistan'da Data Kajaia, Hindistan'da CS Santosh, İtalya'da Antonio Rossi, Slovakya'da Ivan Jakes, Slovenya'da Aleks Humar, İsviçre'de Elias Ambuehl, Tayvan'da Chou Chun-hsun of Taiwan ve Türkiye’den de Yağız Avcı.

NASIL İŞLİYOR?
TSİ 14:30'da, yani Wings for Life World Run koşucularının başlamasından yarım saat sonra, Yakalama Araçları tam olarak 15 km/s hızla hareket edecek. Dünya çapında bütün sürücüler aynı anda hızlanacak ve aynı hızı koruyacak. Wings for Life World Run’un tüm koşularında TSİ 14:00'da başladığı için, Küresel Yarış Kontrolü teknolojinin yardımıyla bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanmasını sağlayacak.
TSİ 14:00 – YARIŞ BAŞLANGICI
TSİ 14:30 – YAKALAMA ARACI PARKURDA YOL ALMAYA BAŞLAR – HIZ: 15 km/s
TSİ 15:30 – HIZ ARTIŞI: 16 km/s
TSİ 16:30 – HIZ ARTIŞI: 17 km/s
TSİ 17:30 – HIZ ARTIŞI: 20 km/s
TSİ 19:30 – HIZ ARTIŞI: 35 km/s

YAKALAMA ARACI KOVALAYACAK
Yakalama Araçları özel olarak Wings for Life World Run için geliştirilmiş izleme teknolojisiyle donatılacak. Bir katılımcının yerel ve küresel sıralaması koşma süresine göre değil yakalama aracına yakalanana kadar kat ettiği mesafeye göre belirlenecek. Dünya çapındaki 34 parkurda adil ve eşzamanlı ilerlemeyi sağlamak için yakalama araçları Wings for Life World Run kural kitabına göre hareket edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!