En güzel gol kendi kalene attığındır

Geçen hafta futbol tarihinin en güzel gollerinden biri atıldı. Fakat golü atan oyuncu buna hiç sevinemedi.

Hong Kong 1. Ligi’nde oynanan Sun Hei SC - Citizen AA maçı... Citizen AA’nın Nijeryalı, tecrübeli savunma oyuncusu Festus Baise, rakip takım atağında yapılan ortaya, kale çizgisine yakın bir köşede öyle bir vuruş yaptı ki top doğrudan kendi kalesine gitti. Takım 3-2 yenildi. Maçtan sonra soyunma odasında yaşananlarla ilgili bilgi alınamadı.

Yaslı turnam ağlıyor

Kuzey Kore resmi medyası, diktatör Kim Jong-il’in ölümünün ardından yeni bir gazetecilik türü geliştirdi: Fantastik gazetecilik. Devletin baş propaganda aygıtı Kore Merkezi Haber Ajansı, Kim’in ölümünün bir dizi olağandışı doğal olaya yol açtığını iddia etti. ‘Devrimci halkın gözlemlerine’ dayanarak aktarılan haberlere göre, diktatörün ölümünden bu yana kutsal Paektu dağının üstünde esrarlı bir parıltı oluştu, bir göldeki buz tabakası büyük bir gürültüyle kırıldı, bir Mançurya turnasıysa kahrından ölmek üzere. Yetkililere göre hayvan, gecenin öldürücü soğuğunda Kim Jong-il’in yasını tutuyor ve onu unutamıyor.

Qui-Gon Jinn altını ıslattı

Artık kabul etmek lazım, Türk magazin gazeteciliği dünya standartlarının da ötesinde. Geçen hafta koskoca Jedi şövalyesini köşeye sıkıştırıp altına işetmeyi başardılar. ‘Taken 2’ adlı filmin çekimleri için ıstanbul’da bulunan ünlü sinema yıldızı Liam Neeson; ki kendisini ‘Yıldız Savaşları’ serisinde Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn’i canlandırmıştır; Beyoğlu’nda bizim magazincilere yakalandı. Asmalımescit’te bir mekanda sabah 04.00’e kadar eğlenen Oscarlı oyuncu, oteline dönerken ‘sıkıştı’. Tuvaletini yapmak için kuytu bir köşe buldu. Fermuarını açtığı sırada flaşlar patlayınca panikledi, o panikle toparlanmaya çalışırken altına kaçırdı. Ne diyelim; bir daha ıstanbul’a geldiğinde güç seninle olsun Liam.

Başarılar dileyip tutukladı

Metin Lokumcu’nun öldüğü Hopa olaylarıyla ilgili ülke genelinde düzenlenen protestolara katılanlar ‘teröristlikle’ suçlanmaya devam ediyor. Bu kez piyango Kocaeli’ne vurdu. Tutuklanan 20’li yaşlardaki öğrencilere, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Hüseyin ınan gibi 70’li yıllarda ölmüş devrimci liderleri tanıyıp tanımadıkları soruldu. Evlerindeki aramada Lenin ve Stalin’in kitaplarına el kondu, TBMM Başkanlığı ibareli iki dilekçe terör kanıtı sayılarak dosyaya eklendi. Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi duruşmada gençlere mesleklerini sordu; tıp, siyaset bilimi, görsel tasarım okuduklarını öğrenince “Bravo, derslerinizde başarılar” dedikten sonra tutuklanmalarına karar verdi.

MİNİ TEST

1. Birleşmiş Milletler, geçen hafta Türkiye’nin girişimiyle Dünya Kız Çocukları Günü’nü ilan etti. Tarihini biliyor musunuz?
a. 20 Aralık
b. 20 Nisan
c. 11 Ekim
d. 1 Kasım
2. Amerikan Kotilyonlar Birliği, 2011’in en görgülü ve görgüsüz isimlerini seçti. En görgüsüz isim kim biliyor musunuz?
a. Kate Middleton
b. Charlie Sheen
c. Silvio Berlusconi
d. Kim Kardashian
3. 2011’de Türkiye’de en çok izlenen filmler belli oldu. ılk sırada hangisi var?
a. Ya Sonra
b. Eyyvah Eyvah 2
c. Aşk Tesadüfleri Sever
d. Anadolu Kartalları
4. Oyun yazarı, şair, düşünür ve siyasetçi Vaclav Havel geçen hafta 75 yaşında hayatını kaybetti. Havel, Kadife Devrimi hangi ülkede gerçekleştirdi ve cumhurbaşkanı oldu?
a. Çek Cumhuriyeti
b. Polonya
c. Macaristan
d. Gürcistan
Cevaplar: 1.c, 2.d, 3.b, 4.a
Yazarın Tüm Yazıları