En gözde mekanları kafeler oluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

En gözde mekanları kafeler oluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

Yaz aylarında bahçe ve teraslarında hizmet veren onlarca kafe, gün boyunca keyifli sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Zengin mönüleriyle restoranlardan aşağı kalmayan ve bazılarından çok daha fazla seçenek sunan kafeler, hem gündüz hem de akşam saatlerinde Başkent’in en popüler sosyal alanlarını oluşturuyor.

Cafe des Cafes

ArtIk bir Tunalı Hilmi klasiği olan Cafe des Cafes, şehir merkezinde olmasına rağmen, gürültüden uzak, sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Ankara’nın klasikleri arasında olma yolunda ilerleyen Cafe Des Cafes’in çok sayıda ünlü müşterisi de bulunuyor. Mekan, şık dekorasyonu, geniş mönü seçeneği ve yaz ayları boyunca hizmette olan bahçesiyle Tunalı Hilmi’ye renk katıyor.

Ivy

Arjantİn Caddesi’nin en güzel manzarasına sahip olma özelliğiyle ön plana çıkan Ivy, yaz akşamlarının en keyifli yaşandığı mekanlar arasında bulunuyor. Müşterilerine kaliteli hizmet anlayışıyla Meksika ve Amerika mutfağının en seçkin yemeklerini ve içkilerini sunan mekan 18.00- 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ivy’de mohito, lyncburg limonata, viski ve votka çeşitleri vazgeçilmezler arasında. Ayrıca fajitas, rançho wrap, t-bone, Ivy sirloin steak, bel-air steak gibi yemekleriyle zengin bir mönüsü bulunmaktadır.

Pampero

Bahçelİevler 7. Cadde’ni en piyasa mekanları arasında bulunan Pampero, deniz fırtınası anlamına geliyor. 13 yılı aşkın bir süredir Ankaralıların uğrak yeri olan mekan, 08.30 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Pub, club, restoran olmak üzere üç farklı konsept sunan Pampero, dünya mutfağından seçkin lezzetleri müşterilerinin beğenisine sunuyor. Rakı dışında her türlü içkinin mevcut olduğu mekan, özellikle Şili ve İtalyan içkileriyle oldukça iddialı. Her akşam saat sekizde başlayan ve gece on ikiye kadar süren canlı müzikle birlikte müşteriler hem eğlenceye hem de müziğe doyuyor.

Arjantİn Caddesi’nin önemli mekanları arasında yer alan, Suat Başar’ın sahibi olduğu Coconot, dünya mutfaklarından zengin ve lezzetli bir mönü sunuyor. Garden barı, taze meyvelerle hazırlanan margarita ve frizbileri, sadece Coconot’ta içebileceğiniz mojito song özel kokteyli ile günbatımından itibaren dj eşliğinde keyifli saatler geçirebileceğiniz mekan, yeşillikler içindeki şık bahçesiyle Ankaralılar’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Bİg Chefs

Fİlİstİn Caddesi’nde bulunan Home Store mağazasından taşınarak, birkaç yüz metre ilerdeki ünlü şair Necdet Evliyagil’in evine taşınan Big Chefs, yeni adresinde tam anlamıyla sınırları zorluyor. Mekan sahibi Gamze Cizreli’nin büyük bir özenle baştan yarattığı ev, hem şair Evliyagil’in şiirlerini ve ruhunu yaşatıyor, hem de misafirlerine lezzeti ve keyfi bir arada sunuyor. Minasera ve Antares Alışveriş Merkezlerinde de şubesi bulunan Big Chefs, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralıları, özenli ve sıcak dekorasyonu ile hemen içine çekiyor. İyi yemek ve iyi servis anlayışının yanı sıra, açık mutfakları ile de kendine güvenini kanıtlayan mekanda rahatlık ve samimiyet ön planda. Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olmaya aday olan mekanın iç kısmında dev bir kütüphane bulunuyor. İsteyen müşterilerin kitap ödünç alabileceği Big Chefs, insanları evlerindeki gibi rahat ve özel hissettiriyor.

Sİcİly’s Bİstro

İtalyan mutfağının en seçkin lezzetlerinin sunulduğu Sicily’s Bistro yaklaşık iki yıldır Ankara’nın cafeleriyle ünlü caddesi Bahçelievler 7. Cadde’de hizmet veriyor. 11.00 01.00 saatleri arasında açık olan mekanda Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 14. 00 arası brunch keyfi sunuluyor. Şarap başta olmak üzere çok sayıda ithal içkinin bulunduğu mekanda özellikle bahçesindeki bitki çeşitliliğiyle müşterilerinin şehir hayatının yorgunluğunu atabilecekleri bir ortam bulunuyor.

Leda Pastanesİ

Son şubesini Çayyolu’nda açan Leda Pastanesi, üç katlı mekanıyla oldukça geniş ve rahat bir ortam sunuyor. Pastane bistro konseptiyle hizmet veren Leda, Karadeniz yöresine özel yemekleri ve üst katta bulunan açık mutfağıyla iddialı. Hafta sonları saat 10.00’dan 15.00’e kadar brunch bulunan mekan pastaları ve hakiki Maraş dondurmasıyla iddialı.

Kafe Kahve

2005 yılından itibaren Uğur Mumcu Caddesi’nde faaliyet gösteren Kafe Kahve, dünya mutfağından lezzetli yemekleri ve güler yüzlü personeli ile gelen her müşteriye özel olduklarını hissettirmeyi amaçlıyor. Baharın gelişiyle birlikte bahçelerini de kullanıma açan mekanın toplam kişi kapasitesi 90. Özel toplantılar, kutlamalar ve keyifli sohbetlerin adresi olan Kafe Kahve’de çocuklar da unutulmamış.

Brothers

Brothers Cafe Bahçelievler şubesi sabah saat 10.00 24.00 saatleri arasında; cafe, pub ve bahçesi ile konuklarına hizmet veriyor. Öğle ve akşam yemeklerinde dünya mutfağının en zengin örneklerini tadabileceğiniz Brothers cafe, farklı kokteylleriyle de dikkat çekiyor. Her akşam saat 20:00’den itibaren canlı müziğin olduğu kafede Çarşamba ve Perşembe geceleri karaoke yapılıyor.

Rosso

BaŞkent’te İtalyan mutfağının seçkin örneklerini bulabileceğiniz Rosso, Tunalı Hilmi Caddesi’nin en havalı mekanları arasında. Rosso’nun 70 kişilik bahçe bölümü kısa bir kahve molası için de oldukça cazip. Renkli camlarla kaplanan duvarları ve tavanı, özel taşlarla süslenen Swarowski avizelerle şık bir görünüm sunan meka-nın bar bölümü de özenle dekore edilmiş. Rosso’da Tunalı Hilmi’yi seyrederek yeme-ğinizi yerken, hiç sıkılmıyorsunuz.

Turta Bistro&Cafe

Bestekar Sokak’ta yaklaşık 250 kişilik kapasitesiyle hizmet veren Turta Bistro&Cafe, ön ve arka bahçesiyle yaz aylarında da Ankaralılar’ın gözde mekanları arasında yer alıyor. Haftada beş gün canlı müzik yapılan mekanda, düğün, nişan organizasyonları, özel yemekler, kokteyller ve toplantılar da düzenlenebiliyor. Özel salatalar, makarnalar, et yemekleri, deniz ürünleri ve Turta’ya özel tatlıların yer aldığı zengin bir mönü seçeneği bulunan mekanda, grup organizasları için de değişik fiks mönü alternatifleri sunuluyor. Pazar brunclarını canlı müzik dinletisiyle buluşturan mekanda, ayrıca her Salı Flamenko gecesi ve dans gösterisi, Çarşamba Ney ve Gitar, Cuma pop caz ve Cumartesi elektro gitar ve saksafonla soul Project müzik yapılıyor.

Kafe kültürünün öncüsü Cafemiz

Ankara’da kafe kültürü denince ilk akla gelen şüphesiz Arjantin Caddesi’ndeki Cafemiz’dir. Yıllar önce hizmete girdiğinde, Ankara’daki kafe kültürünün yerleşmesinde önemli bir rol oynayan Cafemiz, farklı ve şık dekoru ile tam 16 yıldır Arjantin Caddesi’nde başkentlilere hizmet veriyor. Beyaz rengin hakim olduğu Cafemiz, kullandığı eskitilmiş ahşap kaplamalarla dikkat çekiyor. Zengin mönüsü ve kaliteli hizmetiyle Ankaralıların vazgeçilmezleri arasında olan mekan, yemyeşil bahçesiyle yaz aylarında keyifli bir alternatif sunuyor.

Sade Cafe

Arjantİn Caddesi’nin şık mekanlarından Sade Cafe&Bistro bahçesinde özenle süslenmiş ve ışıklandırılmış asırlık çam ve ceviz ağaçlarını barındırıyor. Mekan, insanı dinlendiren dekorasyonu ve konforlu tasarımıyla adı gibi sade bir konseptle konuklarını karşılıyor. ’Sade’ce başlıklı Sade’ye özel yemeklerin dışında Dünya Mutfağı’ndan da seçme lezzetleri Türk damak tadına uyarlayarak, profesyonel servis sunumuyla misafirlerine yemek yemenin zevkini tattırıyor.

KÖklÜ mekan Kukİ House

En büyük özelliği birbirinden güzel pasta çeşitleri olan Kuki, Arjantin Caddesi’nin en köklü mekanları arasında bulunuyor. Kişiye özel olarak hazırlanan pastalarla, insanlara özel olduklarını hissettiren Kuki, Ankaralıların vazgeçilmezleri arasında. Cepa Alışveriş Merkezi’nde de bir şubesi bulunan mekan, hem kafe mönüsü, hem de restoran mönüsüyle geniş bir seçenek sunuyor. Mekan, şık bahçesiyle caddenin tamamına hakim durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!