Emzirme döneminde bitkisel çayın önemi vurgulandı

Güncelleme Tarihi:

Emzirme döneminde bitkisel çayın önemi vurgulandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 14:14

Emzirme döneminde bitkisel çayın önemi vurgulandı

Haberin Devamı

ANAKAR, (DHA)- ANKARA'da, emzirme döneminde bitkisel çay tüketiminin faydalarına yönelik seminer düzenlendi. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Prof. Dr. Alev Önder seminerde yaptığı konuşmada, emzirme döneminde bitkisel çay tüketiminin önemini vurguladı. 
Birbirinden farklı çaylarının tadımının yapıldığı etkinlikte katılımcılar, hamilelikten sonra alınan kiloların verilmesinde , vücuttan ödemin atılmasında destekleyici olarak kullanılacak, anne sütü yardımı ile bebeklerin gaz ve hazımsızlık problemlerinde, uykusuzluk problemi çeken bebeklerde anne sütü yardımı ile daha sakin ve huzurlu uyumalarına yardımcı olabilecek çaylarla ilgili birçok konuda bilgi sahibi oldular. Etkinliği düzenleyen Ali Ünyazıcı, amaçlarının tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan ve günümüzde alternatif tıp olan aktarlığın, doğru bilgi ile tüketicilerin yönlendirilmesine dikkat çekti, şu bilgileri verdi:
"Annelerin emzirme döneminde normal dönemden daha yüksek sıvı alması gerekir. Çünkü vücut bu dönemde süt üretmek için çok fazla sıvıya ihtiyaç duyar. Emzirme döneminde yeterli miktarda su ve diğer sıvıların alınmaması durumunda anneler süt yetersizliği yaşayabilir. Dünyada doğal ve sağlıklı ürünlere ilgi giderek artmaktadır. Emzirme döneminde kullanılabilecek bitkisel ürünler Yeşil çay, Isırgan otu, Kiraz sapı, Biberiye, Mate, Tıbbi Nane, Zencefil hamilelikten sonra alınan kiloların verilmesinde yardımcı olur. Vücuttan ödemin atılmasında destekleyici olarak kullanılır. Rezene, Anason, Limon otu, Zencefil, Limon kabuğu, Meyan kökü anne sütü yardımı ile bebeklerin gaz ve hazımsızlık problemlerinde yardımcı olur. Yetişkinlerde yemeklerden sonra oluşan hazımsızlık problemlerinde kullanılabilir. Rezene, Anason, Kimyon, Isırgan otu çayları İçeriğindeki bitkiler sayesinde süt bezlerini uyararak prolaktin hormonu salgısını sağlar. Anne sütünden kaynaklanabilecek gaz problemlerinde azalma oluşturur. Melisa, Papatya, Ihlamur, Tıbbi Nane, Tarçın 
Uykusuzluk problemi çeken bebeklerde anne sütü yardımı ile bebeklerimizin daha sakin ve huzurlu uyumalarına yardımcı olur. Yetişkinlerde Rem uykusundan derin uykuya geçişi hızlandırır."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!