Emre'yi sevin

Güncelleme Tarihi:

Emreyi sevin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Arkadaşları, ağabeyleri, amcaları, Emre'yi sevin. Galatasaray'ın en çocuk futbolcusu. Emre'yi sevmek mecburiyetindesiniz. Çünkü onda çok şeyler var. Saha içinde biraz rahat bırakın ağabeyleri, amcaları. Topu kazanıyor bağırıyorsunuz, ne yapacağını şaşırıyor. Bu futbolcuda öyle meziyetler var ki, bir yıl sonra süperstar olursa şaşmayın. O zaman o da size bağıracak. Buna zemin hazırlamayın. Bu çocukta yönetmen havası var.

Ben Fatih Terim'in yerinde olsam 45 dakikada onu oyundan almazdım. Çünkü geleceğin futbolcuları, Emre gibi, Fatih Akyel gibi oyunculardır. Bunlar oynadıkça kendine güven kazanırlar. Hele bu zamanda, rakamların çıldırdığı bir dönemde böyle futbolcuları bir an önce kazanmak çılgınlara meydan vermemektir.

Türkiye'de oynanan futbol belli. Kimin kimden üstünlüğü varsa o da belli ama meziyetler değişik. Onun için diyoruk ki, ‘‘Aman Terim, elindeki malzemeyi iyi koru.’’ Burada çok cevherler var, sen de biliyorsun. Yaşlanmış Suat bile hala sahadaki oyunuyla, ‘‘Var mı benim gibisi’’ diyor, gerisini sen düşün. Boşverin siz artık o rakamlara. Türk futbolunun Emre'lere, Fatih'lere, Hakan Şükür'lere ihtiyacı var.

Kimse bol keseden atmasın. Galatasaray'ın kimseye ihtiyacı yok. Yapacağı bir iki takviyeyle heryerde savaşır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!