Emenike: Beni sevmiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Emenike: Beni sevmiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 01:19

Fenerbahçe tribünlerinin tepkisi onu bitirmişti. “Bana neden bunu yaptılar. Her şeyimi sahaya vermeye çalışıyorum. Beni sevmiyorlar. Tekrar sahaya çıksam, yine küfür edecekler, tepki gösterecekler. Ben nasıl oynayayım” diye isyan etti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de, Beşiktaş derbisinin galibiyet sevincini oyundan çıkmak isteyerek ve devre arasında stadı terk ederek gölgeleyen Emenike’nin durumunun bundan sonra ne olacağı merak konusu... Nijeryalı yıldız önceki gece neler yaşadı, Kadıköy’deki maça damgasını vururken, devre arasında soyunma odasında neler konuştu, gelin hep birlikte bakalım... Golcü son derece üzgündü. Arkadaşları onu sakinleştirmeye çalışıyor ancak o bir türlü ikna olmuyordu. Bir köşede söyleniyordu; “Beni sevmiyorlar. Her şeyimi vermeye çalışıyorum” diye...

“FAYDALI OLAMAYACAKSAN ÇIKARIYORUM”

NİJERYALI’nın bu tavrına karşın teknik direktör İsmail Kartal son derece sakindi. Emenike’ye bunun bir futbol gerçeği olduğunu anlattı. Sahaya odaklanmasını istiyordu ama Emenike bir türlü sakinleşmiyordu. Konuşmaya devam etti:
“Sahaya çıkacağım ve en küçük hatamda beni yine yuhalayacaklar. Yine küfür edip tepki gösterecekler. Ben nasıl oynayayım?”
Kartal, “Eğer faydalı olacağına inanmıyorsan seni çıkarıyorum. Oynamak için hazır hissetmeyen futbolcuyu sahaya süremem” dedi ve Webo’yu sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Evinde bile F.Bahçe formasıyla oturuyordu

TRİBÜNLERLE sezon başından beri sıkıntılar yaşayan Emenike’nin duygusal patlamasında geçmişinde yaşadığı sıkıntılı günler de var. İşte Emenike’nin bilinmeyenleri...
- Yoksul bir ailenin çocuğu. Karın tokluğuna başladığı Türkiye kariyerinde en dipten, zirveyi gördü. Bugün geldiği noktayı kendisi de bir mucize olarak görüyor.
- Nijerya’da amatör bir takımdayken, Güney Afrikalı gözlemciler onu keşfedip ülkelerine götürdüler. Türk menajerler onu buraya getirdiğinde sevinçten ağlıyordu.
- Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde beğenilmedi. Adresi Karabük-
spor oldu. Karabük’e gidene kadar açlık ve kalacak yer sıkıntısı yaşadı.

HER GOLE 100 KONTÖR

- EMENİKE, kulüp başkanı ile attığı her gole karşılık 100 kontör karşılığında anlaştı. Her golünden sonra kontörünü alıp, ailesini arayabiliyordu.
- Yıllık 300 bin dolarlık sözleşme imzaladı. Bunu duyan Nijerya’daki akrabaları Karabük’e geldi. Bir evde 10’dan fazla kişi ile birlikte yaşadı.
- Kazandığı tüm parayı ailesine gönderiyordu. 5 kardeş olmalarına rağmen kuzenleri ve diğer aile fertleri ile tüm ailesinin geçimini futbolla sağladı.
- Karabükspor’da oynarken tek hayali Fenerbahçe forması giymekti. Hatta bir Fenerbahçe forması satın alıp evin içinde giydiği de anlatılır.

Haberin Devamı

“O BENiM KÜÇÜK ÇOCUĞUM”

- İçine kapanık ve güvenmediği insanlarla asla diyalog kuramıyor. En yakın dostu eski Fenerbahçeli Joseph Yobo. Takımdaki ağabeyi ise Bekir İrtegün...
- İsmail Kartal, Emenike için, “O benim küçük çocuğum” diyor. Bunu denemesinin nedeni Nijeryalı’nın aşırı duygusal bir insan olması ve gözyaşlarını gizleyememesi...
- Samandıra’da içine kapanık olarak bilinmesine rağmen en kötü şakaları da yapan isim. Kameraları ve foto muhabirlerinin makinelerini alıp saklıyor.
- Emenike’yi tanıyanlar onu şöyle tarif ediyor; “Eğer bir ortamda sevginin ve samimiyetin olmadığını düşünüyorsa mutlaka kendisini dışlanmış ve kötü hisseder. Olumsuz etkilenir...”

Haberin Devamı

Sabah Londra’ya uçtu

- F.BAHÇE’nin, Beşiktaş derbisinde stadı terk eden yıldızı Emmanuel Emenike, dün sabah Londra’ya gitti. İsmail Kartal’ın milli maç arası nedeniyle futbolculara iki gün izin vermesi üzerine Emenike, İstanbul’dan ayrıldı.
Sabah saatlerinde TK 1987 sefer sayılı uçakla Londra’ya uçan Emenike, InterContinental Park Lane Otel’e yerleşti. Emenike’nin, yarın İstanbul’a dönmesi bekleniyor.

Duygusaldır kendiSini ispatlamak ister

Karabükspor’da birlikte çalıştığı Nijeryalı golcünün, artık Fenerbahçe’ye verim sağlayamayacağını belirten tecrübeli teknik adam, “Ancak, onun derbide yaptıkları yanlış” dedi.

EMENİKE, Türkiye’de yıldızını Karabükspor’da parlatmış ve bir anda Fenerbahçe’nin radarına takılmıştı... O dönem Nijeryalı yıldızın hocalığını yapan Yücel İldiz’e, golcü oyuncuyu sorduk ve şu cevapları aldık...
- Çok güçlü. Bizde sürekli çıkıştaydı. Önemli olan yanındakilerdi. Yasin onun sayesinde gol kralı oldu.
- Duygusal ve kırılgan bir çocuk. İlk geldiği zaman uyum sorunu yaşadı. Sahada ne diyorsanız yapar.

Haberin Devamı

“MORALSiZSE, NEMRUTLAŞIR”

- İdman kaçırmaz. Ancak, ekstra çalışmayı da hiç sevmez. Derbide o golü kaçırdığı anda, birikimle protestolara uğradı. Emenike’nin buna karşılık yaptıkları, doğru değildi.
- Morali bozulunca nemrutlaşır. Türkiye’ye geldiğinden beri kendini ispat etme çabası içinde. Bunun için çok uğraştı. “Ben Cape Town’dan geldim” diye övünürdü.
- Gördüğüm kadarıyla bu haliyle artık verimli olamaz. Ancak, kalan 9 haftada takımın ona ihtiyacı var. Milli takım arası onun için avantaj.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!