'Emekli olmadan önce bir şampiyonluk daha istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Emekli olmadan önce bir şampiyonluk daha istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 13:41

Jenson Button, emekli olmadan önce bir şampiyonuk daha kazanmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, geçtiğimiz sezon McLaren ile üç yıllık sözleşme imzalayan Jenson Button, en azından 214 sezonunun sonuna kadar Formula 1'de yarışmaya devam edeecek gibi görünüyor.

Michael Schumacher ve Kimi Raikkonen'in geri dönüşlerini ve yaşadıklarını da göz ardı etmeyen Button, doğru kararı vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Daily Mail gazetesine verdiği röportajda Formula 1''den emekli olmak hakkındaki görüşleri sorulan Button, "Bu aklımda. Her hangi bir spordan emekli olmak yanlış karar vermeye çok açık bir konudur. Pek çok pilot emekliliği ve kendilerine daha fazla vakit ayırabildikleri rahat bir yaşamı sabırsızlıkla beklerler. Spordan dört ay uzak kaldıktan sonra ise çıldırırlar çünkü içlerindeki enerji varolmaya devam emektedir." şekinde cevap verdi.

Haberin Devamı

"Bir Formula 1 arabası kullanmanın ayrıcalığını anlamak için onun içinde olmanız gerekir. 750 beygirlk bir arabayı 300 km/s hızla kulanırken gürültü ve titreşim inanılmaz boyuttadır. Hızlı bir virajı dönerken maruz kaldığınız 'G' kuvveti, birisi kfanızı koparıyormuş gibi hissettirir. Frene asılırsınız vederinizi vücudunuzdan ayırıyorlarmış gibi hissedersiniz. Yarış sırasında o kadar çok terliyorum ki, neredeyse üç litreye yakın sıvı kaybediyorum."

"Vücudun salgıladığı adrenalin kalbimin dakikada 150 defa atmasını sağlıyor. Bu inanılmaz bir deneyimdir ve hiçbir şeye benzemez."

Button röportajında, emekli olmadan önce bir şampiyonluk daha kazanmak istediğini, ayrıca kariyerini noktlamadan Londra'daki bir yarışta yarışmayı hedeflediğini de söyledi.

Londra'da, şehir merkezinde bir Grand Prix yapılmasıyla ilgili dedikodular geçtiğimiz aylarda yapılan PR ve promosyon çalışmalarıyla vücut bulmuş, ayrıca Lonsra Olimpiyat Stadında bir yarış yapılması ile etkinlik de değerlendirmeye alınmıştı.

"Formula 1'de hala hedeflerim var. Bir şampiyonluk daha elde etmem müthiş bir başarı olur. Ayrıca emekli olmadan önce Londra Grand Pix'inde yarışmak istiyorum. Bernie Ecclestone bu fikri gerçeğe dönüştürmek için kesinlikle sıkı çalışıyor."

Haberin Devamı

"Bütün bu F1 rabalarının Londra'nın mükemmel manzarasında Big Ben'in ve Trafalgar Meydanı'nın yanından geçip hızla gitmesi fikri büyüleyici. Londra Grand Prix'ini kazanmak, kariyerim için kusursuz bir son basamak olabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!