Elmali Golu, Doga Parki oluyor

Güncelleme Tarihi:

Elmali Golu, Doga Parki oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Barajin cevresindeki su havzasi, yeniden duzenlenince arazi yagmasindan da korunmus olacak.

Istanbul’un icmesuyu kaynaklarindan Elmali Baraji’ni cevreleyen su havzasi, kacak yapilasmadan korunmasi amaciyla Elmali Doga Parki olarak duzenleniyor. Golu cevreleyen yesillikler arasinda olusturulacak doga parkinda, Istanbullular, piknik yapacak, at binecek, bisikletle dolasabilecek. Cocuklar da, olusturulacak kucuk bir yapay golde suyla oynayabilecek. Sporcular, golde yelken, kurek, sorf yapabilecekler. Istanbullular, evlerinden cok uzakta olmayan mavi golu kusatan yesillikler arasinda mutlu bir gun gecirirken, arazi mafyasinin yagmasindan korunmus olacak.

Buyuksehir Belediyesi, bu onemli icmesuyu kaynaginin korunmasinin yanisira Istanbullular'in haftasonu dinlenip, eglenecekleri bir doga parki olusturulmasi icin calisma baslatti. Hazirlanan projeye gore, Elmali Golu cevresinde yapili-aktif rekreasyon alanlarindan olusan bir doga parki olusturulacak.

Su muzesi, akvaryum

Doga parkinda su muzesi, akvaryum, cocuk doga kulubu, genclik doga kulubu, cocuklarin oyun oynayacaklari yapay gol, golun ortasindaki yapay adada akvaryum, yaya ve bisiklet yollari, at binme parkurlari ile park girislerinde genis otoparklar duzenlenecek. Kent merkezine yakinligi, yesillikler arasindaki kucuk bir gol manzarasi ile arazi yagmacilarinin istahini kabartan Elmali Su Havzasi’ndaki bos araziler, Buyuksehir Belediyesi tarafindan doga parkina donusturulerek koruma altina alinacak. Cevredeki kacak yapilarin atik sulariyla kirlenmesi uzerine, 5 yil once icmesuyu kaynagi olarak kullanilmasindan vazgecilen Elmali Golu, bosaltilarak temizlenmisti. Gol havzasi, yeni kacak yapilara karsi ISKI’nin silahli timleri tarafindan koruma altina alinmasi ve atiksu girisinin onlenmesinden sonra golun suyu ozonlama yontemi ile temizlenerek yeniden icmesuyu olarak verilmisti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!