Elmadağ Devlet Hastanesinde tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ Devlet Hastanesinde tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 14:33

Elmadağ Devlet Hastanesinde tatbikat

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ,(Ankara),(DHA)- ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde Dr. Hulusi Alataş Elmadağ Devlet Hastanesinde 'Hastane Afet Planı Tatbikatı' gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan program gereğince meydana gelecek afet ve acil sağlık durumlarında, sundukları sağlık hizmetlerinin sürdürülebilir olması için, afet öncesi ve sonrası durumlarda fiziksel ve fonksiyonel olarak yapılması gerekenler konusunda tatbikat gerçekleştirildi.
Elmadağ Devlet Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Dr. Mehmet Aydın tarafından yönetilen 'Hastane Afet Planı Tatbikatı'na (HAP) yönetimindeki tüm birimler katıldı. Teorik ve pratik olarak uygulanan tatbikatta hastanede yangın sonrası yapılan uygulamalar, yaralı kurtarma operasyonu ile gerekli müdahalelerin yapılması konusunda personele masa başı bilgilendirme brifingi verildi. Aydın yaptığı açıklamasında, "Yılda bir kez yaptığımız 'Hastane Afet Tatbikatı' ile personelimizi teorik ve pratik olarak eğitiyoruz. Elmadağ İlçesi 1. derece deprem bölgesi. Aynı zamanda ilçede Roketsan, Barutsan gibi patlayıcı ve yanıcı fabrikaların bulunmasının yanı sıra büyük sanayi tesislerinin faaliyetleri ve Elmadağ'ın içinden  58 vilayete  giden Ankara yolunun üzerinde bulunması afetle her zaman yüz yüze olacağımız bir hastane. Bu nedenle yoğun trafik arterinde yaşanan kazalardaki yaralılara çok hızlı müdahale etmek zorunda kalıyoruz'' dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!