Eleştir ama öldürme!

Güncelleme Tarihi:

Eleştir ama öldürme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1997 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Kimdi şimdi anımsamıyorum ama, birisi bana, ‘‘Neden Trabzonspor'da bu kadar tartışma var?’’ demişti... Ben de kendisine, ‘‘Trabzonspor'un en büyük dezavantajı, taraftarının futbolu çok iyi bilmesidir’’ yanıtını vermiştim.

Şimdi izliyorumda bazı köşe yazarları Yılmaz Vural'a vuruyor, başkaları ise ona sahip çıkıyor... Kendi fikirleridir, hepsine de saygı duyuyorum. Biz de zaman zaman Yılmaz Vural'ı en ağır şekilde eleştiriyoruz. Ancak eleştiri başka, onu darağacına çekip öldürmeye çalışmak ise bambaşka!

Peki Yılmaz Vural'ın karnesi ne?

Ligde 7 maç, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik, 5 galibiyet. Ayrıca UEFA'da ön eleme turunu geçmiş, ikinci tur için de vizenin ilk ayağını kazanmış. Şimdi bu karneye bakınca, Yılmaz Vural'a ‘‘başarısız’’ diyebilir miyiz? Haa yanlışları yok mu? Elbetteki var...

Yabancı oyuncu seçiminde çuvalladı... Gürcüleri dışlamakla da... Fatih ve Mehmet İpek gibi yetenekleri de kazanamadı, ya da kullanamadı... Bunlar onun eksikleri. İyi güzel de, birini yolcu etmeye çalışırken, en azından bir başka öneri de sunmak gerekir... Yani, Yılmaz Vural'ı yeterli görmeyenler, alternatifini de ortaya koymalıdırlar.

Tekrar ediyorum, ben Yılmaz Vural'cı değilim. Hele yabancı teknik adama kesinlikle karşıyım. Dahası, yerlinin bile yerlicisiyim. Ama şu an için benim öneride bulunabileceğim bir fikrim yok. Sadece birşey var... O da Trabzonspor'u çok yakınen tanıyan onun formasını giyen, bu oyunculara abilik yapabilecek, yani Genel Kaptanlık gibi profesyonel bir menejer. Bu öyle biri olmalı ki, alt yapıyla profesyonel kadro arasında da köprü kurabilmelidir. Yoksa, eleştirmek gayet kolay... Ama alternatifi ortaya koymadan, eleştiri yapmak Trabzonspor'u yıpratmaktan öteye bir yarar sağlamaz.

Öyle veya böyle, Trabzonspor Gençlerbirliği deplasmanını da 3 puanla kapadı. Şimdi hedef, Gaziantep maçı, arkasından da Bochum'la yapılacak müthiş bir mücadele. Benim arkadaşlarımdan ricam, şu kritik günlerde Trabzonspor'umuz için daha duyarlı olmalıdırlar. Bunu, Yılmaz Vural'ı savunmak için değil, tamamen Trabzonspor'un çıkarları için öneriyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!