Eldivan kirazı kayıt altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Eldivan kirazı kayıt altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 18:09

Eldivan kirazı kayıt altına alındı

Haberin Devamı

ELDİVAN(Çankırı), (DHA)- GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Entegre ve Kontrollü Ürün (EKÜY) Yönetimi Projesi kapsamında Eldivan ilçesinde ürün sertifika töreni düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Musa Göktaş, İl Müdürü Osman Çakır, Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Karatatar, İl Müdür Yardımcısı Halil Tekin, Şube Müdürü Ömer Doğan, İlçe Müdürü Osman Kavut, Teknik personel ve çok sayıda kiraz üreticileri birliği üyesi çiftçiler katıldı.
Proje Hakkında bilgilendirme yapan konu uzmanı Ziraat Mühendisi Osman Çiğdem yaptığı açıklamada, "Entegre Mücadele prensipleri doğrultusunda üretim yapılması ve pestisit kullanımının kontrolü ile üreticilerimizi kendi tarla, bağ, bahçe ve serasında mücadele faaliyetlerini yönetecek hale getirmektir. Ayrıca doğal dengenin korunması ve pestisit kalıntısı bulunmayan temiz ve kaliteli ürün elde edilmesi amaçlanmaktadır. İlimiz Eldivan ilçesinde, 2016 yılında Kiraz Entegre Mücadele Projesi kapsamında 20 üretici ile 47 dekar alanda faaliyet gerçekleştirilmiştir. Kiraz Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında ise, 20 üretici ile 91 dekar alanda uygulama yapılmıştır" DEDİ.
Ahmet Karatar, 2017 yılında ise Kiraz Entegre Mücadele Projesi kapsamında 35 çiftçi ile 200 dekar alanda çalışma yapılmak üzere programa alındığını kaydetti. Karatar, "Bu program doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Yine 2017 yılında Kiraz Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi(EKÜY) Projesi kapsamında 20 çiftçi ile 91 dekar alanda faaliyet yürütmek üzere programa alınmıştır. Bu alınan program doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Eldivan İlçemizde hem Kiraz Entegre Mücadele çalışması ve hem de Kiraz Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) çalışması birlikte yürütülmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!