'Elbiselerim Yandı' dedi, belediye takım elbise aldı

Güncelleme Tarihi:

Elbiselerim Yandı dedi, belediye takım elbise aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 18:17

'Elbiselerim Yandı' dedi, belediye takım elbise aldı

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- MALATYA'nın Yeşilyurt İlçesi'nin renkli kişilerinden  'Mercedes Kadir' lakabıyla bilinen Fatih Kaydı'nın evinde çıkan yangın nedeniyle belediye yardımda bulundu.
Yangından sonra evden oluşan zarardan çok elbiseleri yandığı için üzülen Mercedes Kadir, Başkan Polat’a seslenerek, "Elbisem yandı, bana elbise alın" çağrısı üzerine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat bugün yanan evde inceleme yaparak, Mercedes Kadir’e takım elbise hediye etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatı sonrasında Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mercedes Kadir ile ailesinin yaşadığı evde gerekli bakım ve onarım başta olmak üzere iç ve dış temizliği yapıldı. Yangın nedeniyle zarar gören ve kullanılamayacak hale gelen eşyar evin dışına çıkartılırken, havaların soğuduğu bugünlerde ev eşyası başta olmak üzere bazı temel gıda malzemelerine ihtiyaç duyan Fatih Kaydı ve ailesinin ihtiyaçları giderildi.
Toplumdaki tüm kesimlerin zor günlerinde yanında olmayı görev olarak kabul ettiklerini sık sık vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ile birlikte Fatih Kaydı ( Mercedes Kadir)’nın yaşadığı Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi Musa Sokaktaki evine gittiler.

Yangın nedeniyle evde meydana gelen zararları yakından inceleyen AK Parti İl Başkanı Kahtalı ile Belediye Başkanı Polat, Fatih Kaydı’nın evindeki tüm zararları karşılayacaklarını ve gerekli yardımı yapacaklarını söylediler.

POLAT, “MERCEDES KADİR’İ BİZLER ÇOK SEVİYORUZ, ÇOK İYİ ŞOFÖRDÜR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın renkli simalarından olan Fatih Kaydı (Mercedes Kadir) ile ailesinin yaşadığı evde çıkan yangın sonrasında evin temizlendiğini, gerekli incelemelerden sonra evin iç ve dış boyasının yapılacağını ayrıca kanepe, çamaşır makinesi, televizyon, buzdolabı başta olmak üzere diğer temel ihtiyaçları karşılayacaklarını ifade etti.

Mercedes Kadir’in Malatya’nın bir değeri olduğunu ifade eden Başkan Polat, “Sadece Malatya’da değil, Türkiye ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşayan insanlar tarafından yakından tanınan ve bilinen Fatih Kaydı nam-ı değer Mercedes Kadir’i bizler çok seviyoruz. Çok iyi şofördür, gün içerisinde şehir içinde aracıyla sürekli dolaşıyor. Malatya’nın bir değeri olan Mercedes Kadir ve ailesinin yaşadığı evde elektrik kontağındaki bir arızdan dolayı yangın çıkmıştı. AK Parti İl Başkanımız Hakan Kahtalı ile birlikte Mercedes Kadir’in evini ziyaret ederek hem geçmiş olsun dilemek hem de evin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Mahalle Muhtarımız Ali Yiğit’te mahallenin her türlü sıkıntısı ve sorunuyla yakından ilgileniyor. Onun yönlendirmesi neticesinde ekiplerimizi buraya yönlendirdik ve gerekli çalışmaları yaptılar. Ekiplerimize çalışmalarını yapıyor, tüm zararları karşılayacağız. Yangın nedeniyle evin bozulan yerlerini tamiratını yapacağız, bunun yanı sıra aile bireylerinin hayatını sürdürdüğü evin içindeki diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Evin inşaatındaki sorunları gidereceğiz, elektrik hatlarını yeniden kontrol edip tamiratını yapacağız. Pencerelerin bakımını yapıp, evin iç tefrişatındaki eksiklikleri yerine getireceğiz. İlçe Kaymakamlığımız ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın da yardımları ve destekleri olacak. Kadir bizim kardeşimiz her zaman yanındayız.

KADİR’İN ÇAĞIRISINA KARŞILIK, BİR TAKIM ELBİSE BAŞKAN POLAT’TAN, BİR TANEDE İL BAŞKANI KAHTALI’DAN GELDİ

Başkan Polat AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte gittiği Mercedes Kadir’in evinde hem inceleme yaptı, hem de isteğini yerine getirdi. Başkan Polat, “Kadir kardeşimiz ayrıca bizden takım elbise istedi, bu talebini de hemen yerine getirdik. Bir takım elbisede Sayın Başkanımızdan geldi. Takım elbiseler Kadir kardeşimize hayırlı olsun” dedi.

POLAT, “BİR YANDAN HİZMET, DİĞER YANDAN DUA, BUNDAN DAHA KIYMETLİ NE OLABİLİR”

Yeşilyurt Belediyesinin zor günde olan herkesin yardımına koştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Bizim görevimiz vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanında olmaktır. Bir yandan hizmet yaparken diğer taraftan dua alıyoruz bundan daha kıymetli bir şey olamaz. Devletimiz zaten bu dualarla ayakta kalıyor. Mercedes Kadir ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

İL BAŞKANI KAHTALI, “MERCEDES KADİR MALATYA’NIN SEMBOLÜ”

Mercedes Kadir ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Hepimizin çok yakından tanıdığı ve sevdiğimiz kardeşimiz Mercedes Kadir’in evinde çıkan yangına gerçekten çok üzüldük. Muhtarımız Ali Yiğit’te durumu hemen bize iletti. AK Belediyeciliğin gereği olan yardımları Kadir kardeşimize ve ailesine ulaştıran Belediye Başkanımıza hassas yaklaşımından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımız hem Kadir’in özel isteği takım elbiseyi hem de evin ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Kadir Malatya’nın sembolüdür, kendisine has bir aracı var, şehrimizin her tarafını bu aracıyla gün boyunca dolaşıyor. Malatyalı hemşerilerimizde büyük ilgi gösteriyorlar. Cenabı Allah bu tür kazalardan bizleri esirgesin. Gereken yardımlar hem Yeşilyurt Belediyesi hem de Sosyal Yardımlaşma Vakfımız tarafından karşılanacak. Belediye Başkanımıza ve mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilenen Muhtar Ali Yiğit’e teşekkür ederim” dedi.

Yapılan yardımlardan dolayı mutluluğu gözlerinden okunan Fatih Kaydı ( Mercedes Kadir ) ise “Başkanlarıma çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Takım elbiseden dolayı Hacı Uğur Polat Başkanıma ayrıca teşekkür ederim bizi çok mutlu ettiler” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!