Elazığspor 1-1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Elazığspor 1-1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 18:01

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Elazığspor deplasmanında 1-1 berabere kaldı ve zirve yarışında önemli bir iki puan bıraktı.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler çok hızlı başladığı karşılaşmada ilk dakikalarda çok önemli gol pozisyonlarına girdi ama sonuçlandırmayı başaramadı. İlk yarının ortalarına doğru maçı dengeleyen Elazığspor, 45+1'de Onur Ayık'ın ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

MAÇTAN KARELER - Süleyman ARAT'ın objektifinden

Maçın 58. dakikasında Baroni'nin oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Fenerbahçe, 83. dakikada Mehmet Topal'ın golüyle eşitliği sağladı.

Bu sonuçla lider Fenerbahçe'nin zirve yarışındaki rakiplerinden Galatasaray ile arasında 4 puan, Beşiktaş ile ise 6 puanlık fark bulunuyor.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA YİNE KAZANAMADI

Stat:
Elazığ Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Elazığspor: Ivesa, Tanju Kayhan, Vranjes, Sow, Zeegelaar, Bilica, Mehmet Nas (Dk. 87 Çağlar Birinci), Tello, Onur Ayık (Dk. 75 Serdar Özkan), Serdar Gürler (Dk. 89 Batuhan Karadeniz), Deniz Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 73 Meireles), Mehmet Topal, Baroni, Alper Potuk (Dk. 90+1 Selçuk Şahin), Kuyt, Emenike
Goller: Dk. 45+1 Onur (Elazığspor) Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 59 Onur (Elazığspor) Dk. 67 Bekir, Dk. 80 Kuyt, Dk. 84 Meireles (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 58 Baroni (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 83: Arka direkte kendisini unutturan Mehmet Topal eşitliği sağlayan golü attı... 1-1
Dk. 58: Baroni kırmızı kartla oyun dışı kaldı...
Dk. 45+1: Elazığspor Onur Ayık'ın golüyle topu filelere gönderdi.. 1-0
Fenerbahçe ilk 2 dakika içerisinde Emenike ile çok net iki gol poziyonuna girdi.
Mücadeleye Elazığspor başlıyor...

Elazığspor 1-1 Fenerbahçe


İKİ TAKIM ARASINDAKİ İLGİNÇ TESADÜF

Maçın oynanacağı Elazığ Atatürk Stadı'nda bu akşam bir ilk yaşanacak ve ışıklı reklam panoları ilk kez Fenerbahçe maçında kullanılacak. Fakat bu konuda her iki takım arasında ilginç bir tesadüf söz konusu... Bundan tam 11 yıl önce 23 Ağustos 2003 yılında Fenerbahçe- Elazığspor karşılaşmasında da sarı lacivertliler ilk kez ışıklı reklam panoları kullanmıştı. O maçın skoru 7-1 Fenerbahçe lehine sona ermişti.

SAVUNMADA KRİTİK EKSİKLER

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Sow, Webo, Alves ve Serdar Kesimal ile cezalı Egemen Korkmaz ve Emre Belözoğlu, 17 kişilik kadroda yer almadı. Kafileyle Elazığ'a gelen Belözoğlu, takımını yalnız bırakmadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Elazığspor karşısında Kasımpaşa maçından farklı 11 sahaya sürdü. Yanal, Alves, Emre Belözoğlu ve Holmen'in yerine Caner Erkin, Baroni ve Emenike'ye ilk 11'de şans verdi.

Yanal, Alves ve Egemen'in yokluğunda ise defansın ortasında Kadlec ve Bekir İrtegün'ü görevlendirdi.

Fenerbahçe 10 yıl sonra Elazığ'da

Elazığlı futbolseverler, 10 yıl aradan sonra Fenerbahçe'yi izleme fırsatı buldu. Geçen sezon Elazığ Atatürk Stadı bakımda olduğu için sarı-lacivertli ekiple İzmir'de karşılaşan Elazığspor, son olarak 2003-2004 sezonunun 20. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuştu.

Tribünler doldu


Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren futbolseverler, Elazığ Atatürk Stadı'nın tribünlerini doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu. Elazığsporlu futbolcular, "verginle güvendesin" pankartıyla sahaya çıktı. Maç öncesi iki ekibin teknik direktörü Ersun Yanal ve Okan Buruk birbirine şans diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!