Elazığ’da Hibe Destekli 136 Koç Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Hibe Destekli 136 Koç Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 11:24

HAYVANCILIK YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ KAPSAMINDA BAŞLATILAN PROJE ÇERÇEVESİNDE DAHA ÖNCE 20 BOĞA İLE 85 KOÇ DAĞITIMI YAPILDIĞINI BELİRTEN ELAZIĞ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ İSMAİL GÜRBÜZ, DÜN İTİBARİYLE DE 136 KOÇ DAĞITIMI DAHA YAPTIKLARINI SÖYLEDİ.

Hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında başlatılan proje çerçevesinde daha önce 20 boğa ile 85 koç dağıtımı yapıldığını belirten Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, dün itibariyle de 136 koç dağıtımı daha yaptıklarını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da uygulanan hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması projesi kapsamında hibe desteği devam ediyor. Daha önce hayvancılıkla uğraşanlara 20 boğa ve 85 koç dağıtımın ardından dün itibariyle de 136 koç dağıtıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, "Hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamında ve proje kapsamındaki illerde hibe desteği programı devam etmektedir. Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50’si oranında destek verilmektedir. Damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise damızlık boğa, damızlık koç, teke alım tutarının yüzde 80’i oranında hibe desteği uygulanıyor. Bu proje kapsamında daha önce il ve ilçelerimizde çiftçilerimize 20 baş boğa ile 85 baş koç dağıtımı yapılmıştı. Son olarak dün itibariyle de baş vuru sırasına göre 136 baş koç dağıtımını yaptık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!