Elano’nun asistiyle kupa Edu’da

Güncelleme Tarihi:

Elano’nun asistiyle kupa Edu’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

Santos, Penarol’u 2-1 yenerek 48 yıllık hasreti bitirdi. Pele sahada zafer turu attı. Bitiş düdüğü ile birlikte futbolcu ve taraftarlar tekme tokat kavga etti.

GÜNEY Amerika’nın en büyüğü, eski Fenerbahçeli Edu ile Galatasaray’dan tanıdığımız Elano’nun takımı Santos oldu. Kıtanın “Şampiyonlar Ligi” olarak değerlendirilen Libertadores Kupası’nı, Santos Kaptanı Edu havaya kaldırdı. 0-0’ın rövanşında Uruguay temsilcisi Penarol’u ağırlayan Brezilyalılar 2-1’lik galibiyetle 1963’ten beri kazanamadığı kupada zafere ulaştı.

Pele’den sonra ilk kez
/images/100/0x0/55ea6436f018fbb8f87ce724


Brezilya futbolunun altın çocuğu Neymar güzel oyununu takımının ilk golünü atarak süslerken, diğer gol ise Elano’nun asistinde Danilo ile geldi. 48 yıl sonra kazanılan zafere en sevinen isimlerden biri ise Pele oldu. Santos’un son olarak 1962 ve 1963’te kazandığı Libertadores Kupaları’nda payı olan efsanevi futbolcu kupa ile birlikte tur attı.

Barça ile oynayacaklar

Ancak bitiş düdüğüyle ortalık savaş alanına döndü. İki takımın oyuncuları ve taraftarlar tekme tokat kavga etti. Milyon dolarlık yıldızlar, birbirlerini tekmeledi. Edu kaptanlığındaki Santos, böylece Barcelona’nın da yer alacağı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda oynama hakkı kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!