El freni çekikti

Güncelleme Tarihi:

El freni çekikti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2003 01:42

F.Bahçe'nin tecrübeli teknik direktörü içini HÜRRİYET'e döktü. 10 yıl önce eşofmanı çıkardığını anlatan Güney, Eğer eşofman giyerek gelseydim, ‘‘Git’’ dediklerinde belki kırılırdım. Ama benim kariyer kaygım yok. Altyapı büyüyorsa, dönüşümü sağlayan kral gibi adamım.

Motor mu takıldı

Gözlerinin içi gülüyordu. Bir gecede, bir çok şeyi değiştirmiş, F.Bahçe'ye gönül verenlere keyif veren bir 90 dakika yaşatmıştı. Peki bu kadar kısa sürede neler değişmişti. Takıma motor mu takılmıştı? Merak ettik sorduk. Tamer hocadan samimi ve espirili bir cevap geldi: Motor filan takıldığı yok. Zaten Mercedes motor vardı. Sadece el freni çekiliydi. Biz de bu freni indirip, harekete geçirdik.

Ayağım titremedi

Soru cevap şeklindeki sohbetimizde Tamer Güney'in ağzından çıkan cümleler oldukça ilginçti. Türk futbolunu, Altyapı ve Fenerbahçe'nin geleceğini anlattı. Bakın neler söyledi: Doğrusunu söylemek gerekirse, bir gün üstyapıyı çalıştıracağım hiç aklıma gelmemişti. Zaten öyle bir hedefim de yoktu. F.Bahçe'nin özel bir durumu vardı. Sahaya çıkmak elbette zordu. Ufak da olsa heyecanlıydım ama ayaklarım titremedi.

Ölünceye kadar

Benim için emanetçi, F.Bahçe'nin Yıldırım Akbulut'u yorumları yapılıyor. Bundan hiç etkilenmiyorum. Çünkü geliş şeklim belli. Ömrüm boyunca 3 büyüklerin modelinin örnek olacağına inandım. Anadolu kulüpleri Trabzon'u örnek almadı. Ben eşofmanı 10 yıl önce çıkardım. Teknik direktörlük zor ve gerilimli bir iş. Bunu taşıyacak fizik yapım yok. Ben beynimi ortaya koydum, ölünceye kadar buradayım.

Kral gibi adamım

Futbol Federasyonu'nda 5 yıl boyunca yeniden yapılanmanın temellerini attık. Projeleri uygularken ders çıkardık. Eğer eşofman giyerek gelseydim, ‘‘Git’’ dediklerinde belki kırılırdım. Ama benim kariyer kaygım yok. Altyapı büyüyorsa, dönüşümü sağlayan kral gibi adamım. Dünya şartları artık değişti. Bu çizgide gelişmeyi takip etmelisiniz. Artık altyapıya önem veren, üretim yapan kulüpler kazanacak.

Patlama zamanıydı

F.Bahçe'de kriz dibe vurmuştu. Artık patlama zamanı gelmişti. G.Birliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımında dayanıklılık kapasitesi üst seviyede olan 12 futbolcusu olduğunu söylemişti. Bizim verilere baktığımda aynı ölçülere sahip olduğumuzu gördüm. Forma ve seyirci üstünlüğü de vardı. Daha fazla korkmanın anlamı yok diye düşündüm. Belki de 3 hafta önce gelseydim, bu patlama olmayacaktı.

Mesaj alınmıştır

F.Bahçe adapte olmaya en yakın kulüp. Tesis sorununu köklü olarak çözmüş. Ekonomik gücü var, altyapı da 3 yıldır üretiyor. Bir tek sportif başarı kalıyor. Artık altyapının yolu açılacak. Bundan böyle futbolcu fışkıracak. Bu mesaj alınmıştır. 90 dakika ayakta alkışlanan F.Bahçe, önümüzdeki 8 maçta da aynı performansı gösterecektir. Sıfırı tüketen Türk futbolunun geleceği bu gençlerin elinde.


DERVİŞ MİSALİ


Tamer Güney, içinde bulunduğu durumu bir derviş misaliyle özetledi. Zamanın birinde derviş bir iş yaparken, Asa'yı havaya atmış ve ‘‘Asa yere düşene kadar ben işimi bitiririm’’ demiş. Şimdi ben de Asa'yı havaya attım, yere düşene kadar işimi yapmak durumundayım.


TERİM KALSAYDI


3 yıl önce F.Bahçe'ye gelen Güney, ‘‘O günkü koşullarda Fatih Terim'in kalması durumunda G.Saray'dan ayrılmazdım. Çünkü Terim ile çok iyi bir diyalog içindeydik. Altyapıyla, üst yapı arasındaki bağlantı kurulmuştu. Bunu şimdi de F.Bahçe'de uygulayacağız’’ dedi.


GENÇLİK ISRARI


Altyapıdan gelen gençlere ısrarla şans vereceğinin altını çizen Güney, ‘‘Yaşı büyük, küçük yorumu doğru değil. Bu gençlere şans vermezsen, kazanamazsın. Semih, Erman ve Fahri'nin yanında Bilal, Kerim gibi isimler var. Zamanla hepsi forma giyecektir’’ diye konuştu.


YERLİ HOCALAR


Yerli hocalara övgü yağdıran Güney, Oğuz Çetin'in takımı fizik olarak istediği yerde bıraktığına işaret ederek, ‘‘Türk çocuklarını batı standartlarına çıkaracak seviyeye geldik. Ersun, Samet ve Rıza hocalar bunun en belirgin göstergeleri’’ yorumunu yaptı.


AF KONUSUNDA TOP YÖNETİMDE

GÜNEY kadro dışı bırakılan 5 futbolcunun durumunu henüz düşünmediğini ve konunun yönetim ile görüşüldükten sonra gündeme geleceğini söyledi.


DOBRA DOBRA KONUŞTU

F.Bahçe Teknik Direktörü Tamer Güney, arkadaşlarımız İlhan Söyler, İlyas Namoğlu ve Sadi Kemal Yaşar'a dobra dobra konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!