El Clasico Neymar'a teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

El Clasico Neymara teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 11:18

Barcelona, Real Madrid'i 2-1 yenerken manşetleri süsleyen isim Neymar oldu. Brezilyalı yıldızın ilk Real Madrid maçında ortaya koyduğu performansın yanı sıra 1 gol ve 1 asistlik oyunu başta İspanya olmak üzere tüm dünyada geniş yer buldu.

Haberin Devamı

Mundo Deportivo gazetesi "Süper Lider" başlığını kullandığı haberinde "Barcelona, Real Madrid'den rol çaldı. Önce golü attı sonra rakibinin üzerine gelmesini bekledi ve Sanchez sansasyonel bir golle işi bitirdi" ifadelerine yer verdi. Gazete ayrıca Gareth Bale'i de unutmadı. "Brezilyalı tarihin en pahalı imzasını değil en pahalı golünü attı" sözleriyle Neymar ile Bale arasındaki farkı ortaya koydu.

İspanyolların penaltı isyanı
AS gazetesi manşetinde Ronaldo'nun penaltı isyanına yer verirken, maçın hakemi Undiano'yu topa tuttu. Gazete, Real Madrid teknik direktörü Ancelotti'nin "hakem dışında tüm dünya gördü" sözlerine geniş yer verdi. Marca gazetesi ise Ancelotti ve Undiano'yu yerden yere vurdu. Ancelotti için korku doluydu sözlerine yer veren gazete karşılaşmanın hakemi Undiano'nun kararlarından dolayı Madrid ekibine acı verdiğini yazdı.

Kral Neymar
Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Sport gazetesi, "Kral Neymar ve Büyük Oyuncu Alexis, attığı gollerle Madrid'e 6 puan fark attı" başlığını kullanırken, Tata Martino'nun cesur ve sıradışı futboluna dikkat çekti.

Ronaldo umutsuz, Bale hayal kırıklığı
İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, bir dönem Ada futbolunun değişmez figürlerinden olan Ronaldo ve Bale için ilginç tanımlar kullandı. Gazete Ronaldo'nun takımından duyduğu "umutsuz" tavra dikkat çekerken, yüzyılın transferi Bale içinse "hayal kırıklığı" ifadelerine yer verdi.

"Lanet Pısırık"
Sport gazetesi, Real Madrid'in hakem isyanına ise Ronaldo'nun sözleriyle yer verdi. Portekizli yıldız, şimdiye kadar sekiz El Clasico mücadelesi yöneten, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi mezunu hakem Undiano Mallenco'yu "pısırıklıkla" suçladı. Gazete, karşılaşma sonrası "lanet pısırık" sözlerini kullanan Ronaldo'ya, Sergio Ramos'un dirseklerini ve Pepe'nin Fabregas'ı düşürmesini örnek gösterdi.

Nou Camp'ın prensi "Neymar"
Fransız gazetesi L'Equipe, El Clasico'ya damga vuran Neymar'ı göklere çıkardı. Nou Camp'ın prensi Neymar manşetini kullanan gazete, "Çaylak Neymar, büyük bir oyunla El Clasico'nun yıldızı oldu" sözlerini kullandı.

Messi, bir günlüğüne unutuldu
Arjantin'in önde gelen gazetesi Ole ise El Clasico sonrası ironik ifadeler kullandı. Neymar ve Alexis'in performansıyla Messi'nin Arjantin'de bir günlüğüne unutulduğu yönünde ilginç bir haber veren gazete Tata Martino'nun La
Liga'da yenilmez olduğunun altını çizdi.

Sanchez damgası
La Tarcera gazetesi vatandaşı Şilili Alexis Sanchez'e övgüler yağdırdı. El Clasico'nun son 20 dakikasında oyuna giren ve attığı golle maça damgasını vuran Sanchez için "zafere damgasını vurdu" ifadelerini kullandı.

El Clasico'nun kahramanı Neymar
Alman basını da El Clasico'ya kayıtsız kalmadı. Bild gazetesi, Brezilyalı yıldız Neymar'ın ilk El Clasico maçındaki performansıyla gecenin kahramanı olduğunu belirtti.

Brezilya geleneği devam etti
Globo Esporte gazetesi Neymar'ın performansıyla El Clasico maçlarındaki Brezilya geleneğini sürdürdüğüne değinirken, başarılı futbolcunun attığı golle tarihe geçtiğini yazdı.

Neymar gol, Sanchez başyapıt
İtalyan La Gazzetta dello Sport, "Neymar gol, Sanchez başyapıt" manşetini kullanırken, alınan galibiyetin Real Madrid ile puan farkının 6'ya çıkardığını yazdı.

Neymar, Bale'i gölgede bıraktı
İngiliz Guardian gazetesi de Neymar'ın performansını Bale üzerinden değerlendirirken, "Neymar, El Clasico'yu kazanırken Bale'i de gölgede bıraktı" ifadelerini manşetine taşıdı.

R.Madrid resmi sitesinde sürpriz fotoğraf!
El Clasico'yu 2-1 kaybeden Real Madrid'in resmi internet sitesinde yer alan fotoğraf ise oldukça dikkat çekti. Ronaldo'nun Mascherano tarafından yere düşürüldüğü pozisyonun fotoğrafının sitenin girişinde kullanan Madrid kulübü, hakem Undiano'yu da "Madrid, Nou Camp'ta kazanmayı daha çok hak eden taraftı. Oldukça iyi geçen bir ikinci yarıda iki penaltımız verilmedi ve El Clasico'yu kaybettik" sözleriyle eleştirdi.

Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor
El Clasico, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri olurken, paylaşılan bir fotoğraf oldukça ses getirdi. Daha önce Nou Camp'taki maçlara oğullarıyla çıkan Messi ve Neymar'ın birlikte verdiği pozu değiştiren bazı taraftarlar iki yıldızın çocukları yerine Ronaldo-Bale ikilisini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!