Fayanslar nasıl temizlenir? İşte derinlemesine temizlik için püf noktalar…

Güncelleme Tarihi:

Fayanslar nasıl temizlenir İşte derinlemesine temizlik için püf noktalar…
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2020 09:39

Evin en çok kullanılan bölümlerinden olan banyo ve mutfakların fayansları zamanla kirlenir. Hatta bir süre temizlemezseniz fayanslar sararır ve inatçı lekelere dönüşür. Oysa fayans temizliğini pratik ve kolay yollarla yapabilirsiniz. Deterjanların yanı sıra, doğal malzemelerden elde edilecek karışımlar sorunları ortadan kaldırır.

Haberin Devamı

Fayans temizliğinde doğal ve etkili çözümler arıyorsanız doğru yerdesiniz! Zamanla sararan fayansları ilk günkü yeniliğine kavuşturmak için birkaç önerimiz var. Hem fayans temizleme hem de fayans aralarını beyazlatmak konusunda vereceğimiz ipuçları çok işinize yarayacak.

Sirke ve tuz karışımı: Sararmış fayansları temizlemenin en kolay yolu sirke kullanmaktır. İçi su dolu bir kovaya 2 bardak elma sirkesi ve 1 çay bardağı tuzu koyup karıştırın. Bir güzel eridikten sonra bulaşık süngerini bu karışıma batırın. Fayansları bu karışımla ovun. İhtiyaç duyduğunuz noktada fayans aralarını diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Hem sirke hem de tuz doğal malzeme olduğu için zemine zarar vermeyecektir.

Fayanslar nasıl temizlenir İşte derinlemesine temizlik için püf noktalar…

Haberin Devamı

Soda: Nemli bir bezin üzerine toz halindeki yemek sodasını dökün. Fayansları bu bezle iyice ovalayın. Beklemiş kirlerin kalkması için sodayı fayans üzerinde bir süre bekletin. Ardından ıslak bir bezle durulama yapabilirsiniz. Fayansların ilk günkü gibi parlaması için ise kurulama yapmanız daha iyi bir sonuç verecektir.

Maden suyu, sirke, limon suyu karışımı: İki litre suyun içine; 1 su bardağı maden suyu, 1 çay bardağı limon suyu ve 1 su bardağı beyaz sirkeyi döküp karıştırın.

Sıvı sabun ve karbonat: Yarım su bardağı toz karbonatı bir miktar sıvı sabun ile 1 litre suyun içinde karıştırın. Bu karışımı fayanslara uygulamak için bir sprey şişe kullanın. Karışımı yüzeye sıkın ve 15-20 dakika kadar bekletin. Sünger ile güzelce ovun. Bu karışımın kireci tamamen yok ettiğini, sararmış kirleri kaldırdığını göreceksiniz.

Fayans araları (derzler) için etkili temizlik

- En iyi doğal temizlik ürünlerinden biri olan beyaz sirkeyi sprey şişenin içine dökün. Sararan noktalara püskürtün. Bu yöntem derzlerin beyazlaması için oldukça etkilidir. Doğal asit içeren beyaz sirke küf lekelerini ve sararmış lekeleri anında giderir.

-Fayans aralarını diş macunu ile beyazlatabilirsiniz. Kullanmadığınız bir diş fırçası bu noktada çok işinize yarayacak. Diş macununu derz aralarına sürün ve fırçayla iyice ovalayın. 10 dakika bekledikten sonra ıslak bezle durulayın.

Haberin Devamı

Fayanslar nasıl temizlenir İşte derinlemesine temizlik için püf noktalar…

- Derz temizliğinde kullanılan tuz ruhu, çamaşır suyu gibi kimyasallar daha etkili ve hızlı çözümler sunabilir. Ancak derzleri eritebilirler. Hatta bu durum su sızdırma problemine de yol açabilir. Bu nedenle doğal temizlik yöntemlerini kullanmanızda fayda olduğunu hatırlatmak isteriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!