Evdeki beyaz çamaşırları kar gibi yapan pratik yöntemler

Güncelleme Tarihi:

Evdeki beyaz çamaşırları kar gibi yapan pratik yöntemler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 09:54

Beyaz çamaşırlar zamanla griye dönüşerek rengini kaybeder. Gardırobunuzda en sevdiğiniz gömleğiniz ya da t-shirtleriniz bir süre sonra canlılığını yitirebilir. Neyse ki çamaşırları ilk günkü beyazlığına geri döndürmek için birkaç basit yöntem mevcut.

Haberin Devamı

Sararan ve grileşen çamaşırları eski haline getirmek için çok işinize yarayacak püf noktaları sizler için derledik.

Yumuşatıcı gözüne sirke ekleyin

Beyaz giysilerin rengini korumak ve parlaklığını artırmak için yumuşatıcı gözüne bir küçük çay bardağı beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Beyaz çarşafların, havluların ve yastık kılıflarının zamanla sararmasından şikayetçiyseniz bu yöntem çok işinize yarayacak.

Evdeki beyaz çamaşırları kar gibi yapan pratik yöntemler

Karbonat ile pırıl pırıl çamaşırlar

Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı bembeyaz yapabilirsiniz. Toz deterjanın üzerine iki yemek kaşığı karbonat ekleyin. Her zaman yıkadığınız ayarda çamaşırlarınızı yıkayın. Eğer beyaz çamaşırların üzerinde çıkmayan bir leke varsa, bir miktar karbonatı çok az limon suyu ile karıştırıp lapa hale getirin. Bu karışımı çamaşırların üzerine sürüp biraz bekledikten sonra makineye atın.

Haberin Devamı

Limonlu suda bekletin

En doğal ve etkili temizleyicilerden biri limon suyu… Zamanla sararan çamaşırlarınızı beyazlatmak için limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Bunun için su büyük bir tencerenin içine bir ya da iki adet limonu dilimleyin ve kaynatın. Çamaşırlarınızı yıkamadan önce bu suyu kova içine alın ve sararan çamaşırları bastırın. Birkaç saat bekleyin. Limon suyu, kumaşın arasına işleyip lekeleri yok eder. Yıkadıktan sonraki görüntüye çok şaşıracaksınız!

Evdeki beyaz çamaşırları kar gibi yapan pratik yöntemler

Beyaz çamaşırların grileşmesini engellemek için…

-Beyaz çamaşırları her zaman kendi renkleriyle yıkayın. Ne kadar açık olursa olsun, bir başka renk kıyafeti beyaz çamaşırlarla makineye atmayın.

-Eğer hava güzelse çamaşırları makinede kurutmak yerine açık havada rüzgar ile kurumalarını sağlayın.

- Çamaşırların renklerini açmak için çamaşır suyunu çok nadir kullanın. Çamaşır suyu eşyaların yıpranmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

-Çamaşır makinesini çok fazla doldurmayın. Kapasitenin üzerinde doldurulan çamaşır makinesinde yıkanan eşyalar da zarar görür.

BAKMADAN GEÇME!