Çalışma odanızı düzenlerken işinizi kolaylaştıracak öneriler

Güncelleme Tarihi:

Çalışma odanızı düzenlerken işinizi kolaylaştıracak öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2020 10:38

Çalışma odası bir evdeki en önemli alanlardan biridir. Özellikle de evden çalışanlar için... Bu yüzden odaklanma, verim sağlama ve işe uygun olması da oldukça önemli. Peki çalışma odası nasıl olmalı ve düzenlerken nelere dikkat edilmeli?

Haberin Devamı

İşte vaktinizin büyük bir bölümün geçirdiğiniz çalışma odanızı en verimli ve doğru şekilde dekore etmenin yolları...

Fazla eşyadan kaçının

Bir çalışmada odasında en ideal olan sade bir düzendir. Çalışma alanında gereksiz eşyalardan, özellikle de masanın üzerinde kalabalık eşyadan kaçının. İlerleyen zamanlarda sizin için neyin gerekli ve neyin gereksiz olacağını belirleyecek ve bu yönde odanızı düzenleyeceksiniz. Bu yüzden ilk etapta fazla aksesuar ve eşyadan kaçınmak faydanıza olacaktır.

Çalışma odanızı düzenlerken işinizi kolaylaştıracak öneriler

Aydınlatma oldukça önemli

Aydınlatma, bir evin odasının olmazsa olmazı. Çalışma odası için de durum aynı ve en dikkat edilmesi gereken noktalardan da biri. Gün ışığından en üst düzeyde faydalanabilmek için yerleşim ve perde seçimine dikkat edin. Tavan lambaları size iyi bir çalışma ortamı vermeyebilir. Ayrıca uykunuzu getirecek ve gözünüzü yormayacak bir aydınlatma da tercih etmemeniz faydanıza olacaktır. Bunun için tavana gizlenen ya da duvar lambaları tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sessizlik için...

Verimli çalışma için sessizlik oldukça önemli. Sokaktan geçen araçların gürültüsü, tadilat ve çocuk sesleri... Hepsi çalışmayı bölerek olumsuz etkileyebiliyor. Konsantrasyonu bozan bu durumu engellemek için ilk olarak evin en sessiz odasını, çalışma odası haline getirebilirsiniz. Ayrıca basit malzemelerle ses yalıtımı da yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Çalışma odanızı düzenlerken işinizi kolaylaştıracak öneriler

Kitaplık raf ve dolapları da unutmayın

Çalışma odası için en gerekli eşyalardan biri de kitaplıklar... Gerekli olan veya ilginizi çeken bir konuda size bilgi verebilmesi için farklı kitaplara veya dergilere ihtiyacınız olacaktır. İhtiyaç duymasanız bile ilginizi çekebilecek bir kitaba denk gelmeniz sizin faydalı olabilir. Bu yüzden, çalışma alanınıza uygun bir kitaplık edinmeyi de ihmal etmeyin. Dosyalarınızı ve işle ilgili evraklarınızı belli bir düzene koyarak yerleştirmek de oldukça önemli. Bunun için işlevsel bir raf veya dolap da işinizi görecektir.

Haberin Devamı

Dinlenme alanı da oluşturun

Uzun süreli ve aralıksız bir çalışma oldukça yorucu olabilir. Özellikle de zihin açısından zorlayabilir. Bu yüzden de belli aralıklarla mola vermek gerekli. Bunun için çalışma odanıza dinlenmenizi sağlayacak bir tasarımda koltuk da ekleyebilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!