GeriKişisel Bakım Göz altı halkalarını nasıl önleyebilirsiniz? İşte birkaç basit yolu...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göz altı halkalarını nasıl önleyebilirsiniz? İşte birkaç basit yolu...

Göz altı halkalarını nasıl önleyebilirsiniz? İşte birkaç basit yolu...

"Göz altı halkaları iyi dinlenmiş yüzlerde bile görülebiliyor ve çoğu zaman nedeni genetik faktörlere bağlanıyor. Sebebi genetik bile olsa göz altı halkalarını önlemenin, azaltmanın bazı yolları vardır!"

Yüzümüzdeki en hassas bölge göz çevresidir ve göz altları da bu bölgeye dahildir. Yanlış beslenme, susuzluk, uykusuzluk, yorgunluk gibi durumlar göz altlarımıza yansıyabilir ve bu bölgede halka oluşumlarına sebep olabilir. Tabii sorun tamamen genetik kaynaklı da olabilir. Her ne olursa olsun göz altı halkalarının önüne geçmenin, tamamen yok edemese bile azaltmanın bazı etkili adımlar var.

Güneş kremi kullanın

Göz altı halkalarınızı iyileştirmenin ilk adımı güneşin verdiği hasardan korumak, güneş kremi kullanmaktır. Yüzünüzün o bölgesinde daha fazla pigment olursa halkalara ve koyuluklara sebep olabilir. Güneşin verdiği hasarı tersine çevirmek ve pigmentasyonu azaltmak için C vitamini , kojik asit ve meyan kökü özü gibi açıcı maddeler içeren ürünler kullanabilirsiniz.

Gece rutininizi yenileyin

Basit yaşam tarzı değişiklikleri, koyu halkaların görünümünde büyük bir fark yaratabilir. Birincisi, yüzünüzün o bölgesine kan akışını azaltmak için daha yüksekte uyumaya başlayabilirsiniz. Sadece ikinci yastığı eklemek bile işe yarar.

Öte yandan uyku saatlerinize bir bakın. Yeterince uyuyor musunuz? Yorgunluk, az uyku da göz altında koyu halkalara neden olur. Dinlenmek, tüm bedeninize olduğu gibi göz altlarınıza da iyi gelir.

Kendinizi susuz bırakmayın

Yeterli miktarda su içmediğimizde vücudumuzda pek çok şey olur. Susuzluğun kötü sonuçlarından biri den koyu renkli göz halkalarıdır. İhtiyacınız olan suyu gün içinde mutlaka tüketin.

Alerjiniz olabilir

Uzmanlar göz altı şişkinliklerinin sebebini anlamak için bazen alerji testleri de yapabiliyor. Mesela süt ürünlerine alerjiniz mi var? Bu da göz altı halkalarına neden olabilir. Böyle bir şüpheniz varsa bir uzmana görünmenizde fayda var.

En hızlı çözüm; soğuk!

Evden çıkmadan önce göz altlarınızı biraz dindirmek istiyorsanız soğuk kaşık yönteminden yardım alabilirsiniz. Soğuk kaşık yerine buzlu göz bantlarından da yararlanabilirsiniz. Göz altlarına soğuk basınç uygulamak halkaların dinmesine yardım edecektir.

False