GeriMutfak Tüyoları Yemeklerinizi güzel göstermenin 4 kuralı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemeklerinizi güzel göstermenin 4 kuralı

Yemeklerinizi güzel göstermenin 4 kuralı

Yemek yapmak sanattır derken buna sunumu da eklemek gerekir. Sonuçta en sıradan yemekleri bile harika bir sunumla karşı koyulmaz lezzetlere dönüştürebiliriz. İşte basit birkaç düzenlemeyle, tabaklarınızın görselini de tadı kadar mükemmel bir hale getirmenin yolları...

Orta boy beyaz tabakları seçin

Yiyecekleri doyurucu gösterecek tabaklara koyun, ancak kenarlarda biraz boşluklar bırakmayı da ihmal etmeyin. Tabağınız çok büyük olursa yiyecekler kaybolmuş gibi, çok küçükse de aşırı doldurulmuş görünür. Bu nedenle, yemeğin göz dolduracağı ancak taşmayacağı orta boy tabakları tercih edebilirsiniz.

Sunumunuzun güzel görünmesini ve dikkatlerin yemeğe çekilmesini sağlamak istiyorsanız beyaz tabakları tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, yiyeceklerin kare veya dikdörtgen yerine yuvarlak tabaklarda daha iyi görünmesini sağlamak genellikle daha kolaydır.

Yemeği zengin görünecek şekilde sunuma hazırlayın

Yiyecekleri tabağa dağıtmak yerine üst üste sıralayın.  Örneğin, birkaç dilim köfte servis ediyorsanız, birini kısmen diğerinin üzerine koyun. Bu, bolluk hissi vermeye yardımcı olur. Ayrıca tabağa tek çeşit koymak yerine, birbiriyle eşleşen iki ya da üç yemeği, sulu olmamak şartıyla, aynı servis tabağında kullanabilirsiniz.

Tabağın kenarlarını temizleyin

Bu, sunum tabaklarının daha şık görünmesini sağlamanın en basit ve en çok gözden kaçan yollarından biridir. Şık sunumlar istiyorsanız, yemeği tabağa koyduktan sonra, ancak süslemeden önce, parmak izlerini veya yiyecek lekelerini temizlemeyi unutmayın. Böylelikle masanız daha özenli görünecektir.

Tabaklarınızı süsleyin

Son bir dokunuş için servis tabaklarını süslemeyi ihmal etmeyin. Bu, dışarı çıkarken son bir kez ruj sürmek gibidir. Dolayısıyla sunumların makyajı, yemeklerinize biraz romantizm katmakla ilgilidir. Bunun için, tabağınıza biraz yeşillik, belki biraz kişniş ve cheddar peynirle farklı baharatlar kullanarak da süsleyebilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız özel soslarla tabağınızın üzerini ve kenarlarını özel sunumlar haline getirebilirsiniz.

 



False