GeriMutfak Tüyoları Sabahları sağlıklı beslenmek için kolay yulaf ezmesi hazırlamanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sabahları sağlıklı beslenmek için kolay yulaf ezmesi hazırlamanın püf noktaları

Sabahları sağlıklı beslenmek için kolay yulaf ezmesi hazırlamanın püf noktaları

Yulaf ezmesi başlı başına hayatın en basit zevklerinden biridir. Hafif, sağlıklı, rahatlatıcı ve hemen her şeyle özdeşleştirilebilir. Ancak sıfırdan yulaf ezmesi hazırlamak, yoğun geçen sabahlarda zor olabilir. Sizin için geceden hazırlayabileceğiniz ev yapımı kolay yulaf ezmesinin püf noktalarını paylaşıyoruz.

Yulaf ezmesini dondurabilirsiniz

Yulaf ezmesini dondurmak yeni bir teknik olmasa da çoğu zaman aklımıza gelmez. Peki yarım kalmış ezmelerinizi, dondurduktan sonra yeniden ısıtıp kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu şekilde hem israf etmemiş olursunuz hem de pratik ve doyurucu bir sabah kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz.

Kolay, lezzetli sabahlar için yulaf ezmesi nasıl yapılır ve dondurulur?

Yulaf ezmesini daha lezzetli ve pratik hale getirmenin birçok yolu var, ancak hiçbiri günlük yaşamın yoğunluğunu büyük bir kap yulaf ezmesi pişirip hafta boyunca yeniden ısıtmak ve dondurmaktan daha etkili değildir. 

Bunun için ihtiyacınız olan tek şey yulaf ezmesi, su ve biraz da tuz. Sonrasında, hafta boyunca üzerine kuru veya taze meyve, fındık ve ilginizi çeken diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Sabahları sağlıklı beslenmek için kolay yulaf ezmesi hazırlamanın püf noktaları

Öncelikle yulaf ezmesini fırınlayın ve yaklaşık 15 dakika soğumaya bırakın. Ardından, ufak bölmeli silikon saklama kaplarına doldurup dondurucuya kaldırın. Yulaf ezmesi donduktan sonra, küpleri uzun süreli saklama için kilitli bir buz dolabı poşetine veya başka bir hava geçirmez kaba taşıyabilirsiniz. Dondurulmuş yulaf ezmesi, dondurucuda yaklaşık 3 ay dayanabilir.

Hazırladığınız yulafları, hafta boyunca mikrodalgada ısıtabilir, hızlıca soğutmak için süt ekleyebilir veya dondurulmuş meyvelerle harmanlayabilirsiniz. 

False