GeriSeyahat Türkiye'nin en güzel şehri Çanakkale'nin merkezinde mutlaka görülecek 5 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin en güzel şehri Çanakkale'nin merkezinde mutlaka görülecek 5 yer

Türkiye'nin en güzel şehri Çanakkale'nin merkezinde mutlaka görülecek 5 yer

Çanakkale kent merkezinden Eceabat’a kadar olan hat üzerinde, mutlaka görmeniz gereken 5 yeri listeledik.

Truva Atı

Başrolünü Brad Pitt’in oynadığı ‘Troy’ filminde kullanılan ve Türkiye’ye hediye edilen ünlü Truva Atı Heykeli kordonda sergileniyor. 12 ton ağırlığındaki tahta at 12.5 metre yüksekliğinde. Etrafına yerleştirilen sanat eserleri ve güneş saatini de mutlaka inceleyin.

Türkiyenin en güzel şehri Çanakkalenin merkezinde mutlaka görülecek 5 yer


Aynalı Çarşı

Çarşı, adını ‘ayna’ adı verilen at gözlüklerinden alıyor. Günümüzde hediyelik eşya satılan çarşının girişlerine aynalar yerleştirilmiş. Kitabesinde II. Abdülhamit himayesinde olduğu ve Musevi uyruklu İlyo Halyo tarafından yapıldığı yazıyor.


Deniz Müzesi, Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan kalenin bahçesinde Deniz Müzesi var. Müzenin limanındaki Nusrat Mayın Gemisi’nin replikasını gezerken dinleyebileceğiniz kahramanlık hikâyeleri çok etkileyici.

Türkiyenin en güzel şehri Çanakkalenin merkezinde mutlaka görülecek 5 yer

Saat Kulesi-Yalı Hanı

1897’de Sultan II. Abdülhamit döneminde yapılan tarihi saat kulesini görüp aynı sokaktaki şehrin ilk oteli olan Yalı Hanı’nın avlusunda oturun. Yapım yılı 1860. Bahçesi gençlerin buluşma noktası, dükkânlarsa kafe ve sanat atölyeleri olarak kullanılıyor.

Çanakkale Seramik Müzesi

Çanakkale Boğaz Komutanlığı Tarihi Er Hamamı’nın içine kurulan müze, sadece binasıyla bile ilgi çekici… Geleneksel üretimin tarihini burada görebilirsiniz. Yöreye özel ‘sırlı seramik’ objeler almak için de 18 Mart Üniversitesi Kültür Evi’ni ziyaret edin.

False