GeriSeyahat Kalabalıklar çekilmişken tam zamanı! Keyifli bir Antalya tatili için öneriler...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kalabalıklar çekilmişken tam zamanı! Keyifli bir Antalya tatili için öneriler...

Kalabalıklar çekilmişken tam zamanı! Keyifli bir Antalya tatili için öneriler...

Kalabalıklar ortadan çekilmişken, son sıcak günleri eşsiz bir tatille taçlandırabilirsiniz. Türkiye’nin birbirinden güzel tatil cennetlerinden biri olan Antalya ise bu tatil için harika bir seçim. Keyifli bir dalış deneyimi yaşayabileceğiniz gibi doğal güzelliklerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Kaputaş Plajı

Antalya’nın en meşhur plajı olan Kaputaş plajına ulaşmak için uzun bir merdiven aşmanız gerekiyor. Bu merdiven gözünüzde büyüse de sonunda ulaşacağınız turkuaz deniz buna değecek. Yukarıdan görünümü de muhteşem olan bu plaj, denizi ile de binlerce ziyaretçi topluyor. Dünyaca ünlü bu plaj yüksek kayalıkların arasında bulunması sebebiyle gizli bir cennet havası veriyor.

Kalabalıklar çekilmişken tam zamanı Keyifli bir Antalya tatili için öneriler...

Fotoğraf: Tuba Aşıcı

Patara Kum Tepeleri

Antalya’ya giden herkesin mutlaka görmek isteyeceği kum tepeleri Kaş ilçesinde bulunuyor. Kendinizi çölde gibi hissetmenizi sağlayan kum tepeleri fotoğraf tutkunlarının da beğenisini kazandı. Tepeden bakınca kumların ardından Patara Plajı ve Patara Antik Kentini görmek de mümkün. Çöl görünümünün ardındaki masmavi görüntü herkesi kendine hayran bırakıyor. Tamamen rüzgara göre şekillenen kum tepeleri, gün batımını izlemek için harika bir yer.

Saklıkent Kanyonu

Doğal güzellikleriyle hayran bırakan Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Saklıkent kanyonu. Yamaçlarına yapılmış yol ve köprüleri kullanarak gezebilir, sonunda ise muhteşem sular ve şelalenin akışına kendinizi bırakabileceğiniz bir alana ulaşabilirsiniz. Kanyonun iç kısımlarına ulaşmak için suların içinden geçmeniz gerekiyor. Bu sebeple yanınızda lastik ayakkabı bulundurabilirsiniz. İsterseniz de kanyonda bulunan kafe ve restoranlarda keyifli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Tarihte bir yolculuk yapmak isteyenler için Patara Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor. Likyalıların başkenti konumunda olan antik kent, zaman içinde birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin en bilinen antik kentlerinden biri olan Patara özellikle de yaz aylarında pek çok ziyaretçi ağırlıyor.

Kalabalıklar çekilmişken tam zamanı Keyifli bir Antalya tatili için öneriler...

Fotoğraf: Tuba Aşıcı

Dalış turları

Antalya dalış yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Yılın pek çok ayında gidip dalış yapabileceğiniz Kaş’ta balıklarla yüzmenin ve su altını keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda su altında harika fotoğraflar çektirip anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

False