GeriSeyahat Dünyada keşfedilmeyi bekleyen alışveriş caddeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyada keşfedilmeyi bekleyen alışveriş caddeleri

Dünyada keşfedilmeyi bekleyen alışveriş caddeleri

Gezginler arasında sadece alışveriş yapmak için bile seyahate çıkanlar var. Peki alışverişin kalbinin attığı ve dünyanın en ünlü markalarına da ev sahipliği yapan keşfedilmeyi bekleyen yerler nereler? İşte detaylar…

Kings Road / Londra

Caddenin üzerinde birçok alışveriş merkezi, butik ve kafe bulunuyor. Özellikle kitaplarla ilgiliyseniz burası bir cennet. Ara sokaklar fotoğrafçıların da uğrak noktası. Sıra sıra dizilmiş, mimarisi çok şık olan evlerin arasında da dolaşabilirsiniz.

Dünyada keşfedilmeyi bekleyen alışveriş caddeleri

Götgatan / Stockholm

Götgatan, 2014’te Vogue dergisinin ‘en havalı’ mahalleler listesine giren Södermalm’ın anacaddesi. Büyük zincirlerin yanı sıra yerel tasarım dükkânları, popüler restoranlar, kafe ve barlar sıralanıyor. Onu kesen Asögatan da alışveriş için iyi bir adres.

La Ramblas / Barselona

Bölge ‘Barrio Gotico’ (gotik bölge) diye geçiyor. 1.2 kilometre uzunluğundaki caddeyi birkaç saate dolaşabilirsiniz. Özellikle cadde üzerindeki St. Joseph pazarı çok renkli. Dünyanın her tarafından gelen meyveleri yılın her zamanı burada bulabilirsiniz.

Corso Como / Milano

Tasarım giysi, mobilya dükkânları ve sanat galerileriyle bilinen bir cadde. Eğer modayı yakından takip ediyorsanız burada saatlerce vakit geçirebilirsiniz. Caddenin en popüler yeri ise ‘Corso Como 10’ adlı mağaza.

Dünyada keşfedilmeyi bekleyen alışveriş caddeleri


Dünyada ne varsa burada: Thamel / Katmandu

“Alışveriş yapmayacağım” düşüncesiyle gitseniz bile bir şeyler almadan dönemiyorsunuz. Fiyatlar çok uygun. Yak yününden şallar, kaşmir paşminalar, hippi modasının son trendleri, mandala ve thanka gibi geleneksel sanat ürünlerini satan yerler, orijinal, sahte ya da ikinci el her türlü dağcılık malzemesi mağazası, baharatçı ve çaycılar, kitap ve CD dükkânları bu dar caddelerin iki tarafı boyunca sıralanıyor.

Etienne Marcel / Paris

Rue Etienne Marcel Caddesi alışverişin kalbinin attığı yer. Burada şık ve spor giyim ürünlerinin tüm lüks markalarını bulabilirsiniz. En pahalı butiklerden seri sonu dükkânlara kadar çok fazla seçenek var.

False