Çocuğunuzu yalnız uyumaya alıştırmak için 6 öneri

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzu yalnız uyumaya alıştırmak için 6 öneri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2020 16:18

Çocuğunuza iyi uyku alışkanlıklarını öğrenmesine yardımcı olmanın ilk adımı yalnız uyumasını sağlamaktır. Ancak bu süreçte biraz da olsa yardıma ihtiyaçları vardır. Yardımcı olma teknikleri oyuncak ayıdan bir bardak ılık süte kadar çocuktan çocuğa değişebilir.  Çocuğunuzu yalnız uyumaya alıştırmak için bu önerilerimizi kulak verin.

Haberin Devamı

Uyku ritüeli belirleyin

Sakinleştirici bir uyku ritüeli çocuğunuzun yalnız uyumaya alışmasına yardımcı olabilir. Bunlar uyku öncesi banyo yapmak, ninni söylemek, masal anlatmak veya ona verebileceğiniz bir öpücük olabilir. Bu rutinler her gün aynı zamanlarda yaptığınızda etkili olacaktır. İyi bir uyku alışkanlığı için uyku zamanına ve ritüellere bağlılık önem taşır.

Gece lambası kullanın

Çocuklar geceleri karanlık bir odada uyandıklarında korkarlar. Neyse ki gece lambası çocuğunuza tanıdık bir odada ve güvende olduğunu hissettirecek ve uykuya geri dönmesini sağlayacaktır. Gece lambasını sevdiği karakterlerin figürlerinden seçmek daha da etkili olacaktır.

Sevdiği objeyi yatağa getirebilir

Çocuğunuz yakınlarında yumuşak, sevimli bir battaniyeyi, ayıcığı bulundurmak isteyebilir. Bu daha çabuk uyumasını ve güvende hissetmesini sağlar. Bu durumun en tehlikeli yolu uzak seyahatlerde objeyi unutmanız durumunda çocuğunuzun uyuyamamasıdır. Yalnız uyumaya alıştıktan sonra bunu azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her gece için bir yıldız verin

Yalnız uyuma alışkanlığını çocuğunuza eğlenceli bir oyula da kazandırabilirsiniz. Mesela yalnız uyuduğu her gece için bir yıldız kazanır ve haftayı eksiksiz tamamladığında sonunda güzel bir ödül alabilir. Oyunlaştırmak çocuğunuzu yalnız uyumaya motive eder ve sonundaki büyük ödül için heyecan sağlar.

Ilık süt içirin

Yatmadan önce içeceği bir bardak ılık süt uyumasına yardımcı olacaktır. Bir ritüel haline geldiğinde içtiği süt psikolojik olarak onu uykuya hazırlayabilir. Ancak yatağının başında süt bulundurmasına izin vermeyin. Bu durumda gece uyanıp tekrar içme isteği uyandırabilir ve uykuda boşluklara sebep olabilir.

Sakin bir müzik dinletin

Uyumadan önce çocuğunuza ninni söylemek genelde etkili bir yöntemdir. Sesiniz çocuğunuza güven verir. Bu konuda sakin bir müzikte işe yarayabilir. Yatağa girdiğinde dinleyeceği sakinleştirici bir müzik ve ninni uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır. Dikkatini dağıtacak, fazla gürültülü müzikler dinletmek istenilenin aksine uykusunu açmaya sebep olacaktır. Ancak çocuğunuzun bunlardan bağımsız uyumasını istiyorsunuz müzik geçici bir çözüm olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!