"Eksik" başladığı hayatını sanatla doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Eksik başladığı hayatını sanatla doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 11:20

- Antalya'da babasının kullandığı otomobilin refüje çarpması sonucu annesi erken doğum yapan, bu nedenle spastik engelli olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Murat Özen, 8 yıl önce başladığı rehabilitasyon tedavisi sayesinde kimsenin yardımı olmadan yürümeye başladı - Rehabilitasyon merkezinde ebru yöntemiyle resim ve çamurdan heykeller yapmaya başlayan Özen: - "Keşke o kaza olmasaydı dediğim günler oluyor ancak hiçbir zaman yaşamaktan, mutlu olmaktan vazgeçmedim"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da babasının kullandığı otomobilin refüje çarpması sonucu annesi erken doğum yapan, bu nedenle spastik engelli olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Murat Özen, 8 yıl önce başladığı rehabilitasyon tedavisi süresince önce kimsenin yardımı olmadan yürümeye, ardından ebru yöntemiyle resim ve çamurdan heykeller yapmaya başladı.

Antalya'da yaşayan Nevzat Özen, 7 aylık hamile eşi Mürşide Özen ile 23 yıl önce piknikten dönerken kullandığı otomobilin önüne bir köpek çıktı. Özen, köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırarak refüje çarptı. Bu sırada yaralanan Mürşide Özen, kaldırıldığı hastanede erken doğum yaparak üçüncü bebeğini dünyaya getirdi.

Çift, erkek bebeğe Murat ismini verdi. Kazaya rağmen her şey mutlu bir şekilde ilerlerken 7 ay sonra aile, bebeklerinde bir farklılık olduğunu gözlemledi. Doktorlar, yaptıkları kazada bebeğin zarar gördüğünü, bu nedenle spastik engelli olduğunu çifte bildirdi.

Haberin Devamı

Baba Nevzat Özen'in 18 yıl, anne Mürşide Özen'in ise 8 yıl önce hayatını kaybetmesi sonucu Murat Özen, teyzesinin oğlu Ergün Karademir'in yanında kalmaya başladı.

- Hayatı rehabilitasyon merkezine gitmesiyle değişti

Özen'in hayatı, Antalya'daki özel bir rehabilitasyon merkezine gitmeye başlamasıyla değişti. Karademir'in desteğiyle yazıldığı rehabilitasyon merkezindeki tedavi sayesinde Özen, kimsenin desteği olmadan yürümeye başladı.

Konuşmasındaki kekemelik de azalan Özen, hayata daha pozitif bakmayı öğrendi. Rehabilitasyon merkezindeki arkadaşlarıyla zaman geçiren Özen, buradaki sanat atölyesi kurslarına katılarak ebru yöntemiyle resim ve çamurdan heykeller yapmaya başladı. Yaptığı ebru ve heykeller ile hocalarını bile şaşırtan Özen, artık hayata gülümseyerek bakıyor.

AA muhabirine anne ve babası öldükten sonra zor günler yaşadığını anlatan Özen, bu dönemleri atlattığını, şimdi hayatının en mutlu günlerini yaşadığını söyledi.

Yaşadıklarını sonu mutlu biten filmlere benzeten Özen, "Keşke o kaza olmasaydı dediğim günler oluyor ancak hiçbir zaman yaşamaktan, mutlu olmaktan vazgeçmedim. Üzüntülerim oluyor. Anneme ve babama kızdığım oldu ancak yakınlarımın, sevdiklerimin desteği olduğu sürece üzerimdeki yük daha da hafifliyor. Hayata eksik başladım ama azimle sanatla arkadaşlarımla bu eksiği fazlasıyla kapattım" dedi.

- En büyük isteği gerçekleşti

Haberin Devamı

Özen'in en büyük isteği olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle alamadığı akülü arabayı da sosyal medyada yardımseverlerin kurduğu Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri hediye etti.

Grup yöneticisi Doğan Elden, akülü arabayı bir süre engelli olarak yaşayan ancak geçirdiği ameliyatlar sonucu yürümeye başlayan bir çocuğun ailesinin kendilerine verdiğini söyledi.

Ellerinden geldiği kadar zenginden alıp fakire vermeye çalıştıklarını dile getiren Elden, "Bu yardımlara elçilik edenlere teşekkür ediyorum. Murat'ın gözündeki mutluluğu görmek yetiyor. Murat gibi akülü araba bekleyen engelli arkadaşlarımız var. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu yardımlara da aracılık edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!