Eksi 22 ile buz kestik

Güncelleme Tarihi:

Eksi 22 ile buz kestik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:58

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava Başkent’i de dondurdu. Termometreler -22 dereceyi gösterirken, buz tutan göllerde kuşlar yiyecek bulamadı.  Gölbaşı’nda bir grup genç donan Mogan Gölü üzerine Ankara havası oynadı. Sporcular ise Kızılcahamam’daki Işık Dağı’na tırmandı.

Haberin Devamı

Başkent’te önceki gece -12 olan hava sıcaklığı ilerleyen saatlerde -22 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar donarken ev ve arabaların camları da buz tuttu. Çatılarda buz sarkıtları oluşurken, yollarda gizli buzlanma meydana geldi. Soğuk havaya rağmen gece çalışan taksi şoförleri, yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı. Ankara’nın simgesi olan Kuğulu Park’ın donması nedeniyle kuğular da buz kütlesinin üzerinde yürüdü. Başkent’in en son 1950 yılının ocak ayında -24’ü gördüğünü belirten Meteoroloji yetkilileri, -22 derecenin de son yılların rekor olduğunu belirtti. Ortalama sıcaklığın -16 derece olduğu bilgisini veren yetkililer, vatandaşları don olayı ve gizli buzlanmaya karşı uyardı.

Eksi 22 ile buz kestik

Haberin Devamı

‘BAYAT EKMEKLERİ EYMİR’E GETİRİN’

Başkent’te Mogan ve Eymir göllerinin yüzeyi buz tuttu. Mogan’ı mesken tutan yabani kuşlar kış şartları nedeniyle yiyecek sıkıntısı çekiyor. Donmuş göl yüzeyinde beslenebilecekleri alanlar arayan kuşlar, yiecek için birbirleriyle mücadele ediyor. Göle gelen bazı vatandaşlar da yanlarında getirdikleri bayat ekmekleri; karabatak, yeşilbaş ördek, angıt ve gibi buz içerisindeki kuşlara veriyor. Eymir Gölü kenarında işletmecilik yapan Ahmet Özer, “Buz tabakası nedeniyle kuşlar göle dalamıyor ve köpeklere yem oluyor. Bayat ekmeklerle onları beslemeye çalışıyoruz. ancak yetersiz kalıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan bayat ekmeklerini getirip, buraya bırakmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Eksi 22 ile buz kestik

BUZ ÜSTÜNDE ANKARA HAVASI

Gölbaşı’nda Mogan Gölü’nün donmasını fırsat bilen gençler, buz tutan göl üzerinde Ankara oyun havası oynadı. Dernliği kenarlarda 5 metre, orta bölümünde ise 10 metreye ulaşan Mogan Gölü’nün üzerinde yaklaşık 15 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştu. Buzun sağlamlığını teste etmek isteyen gençler, gölün üzerine kaya parçası attı. Bir süre sonra gölün üzerine çıkan gençler, cep telefonlarından açtıkları Ankara dyun havaları eşliğinde dans etti.

Haberin Devamı

Eksi 22 ile buz kestik

30 SPORCU ZİRVEYE ULAŞTI

Macera Spor üyeleri, Kızılcahamam’da gerçekleştirdikleri 14 kilometrelik doğa yürüyüşü ile Işık Dağı’nın zirvesine çıktı. Macera Spor Genel Koordinatörü Nur Bulut, “Dört mevsim, her türlü hava muhalefeti ve coğrafya şartlarına rağmen zorlu yürüyüşler yapıyoruz. Bu hafta sonu 30 üyemizle birlikte Kızılcahamam’da 14 kilometre yürüyüp, Işık Dağı’nın zirvesine ulaştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!