Ekranda biten diziler

Sil Baştan benim aklımda Özlem Tekin’in güzel müziğiyle kalacak bir dizi.

Bu akşam son bölümüyle ekrana geliyor.

Aralık ayıyla birlikte ömrü biten diziler tek tek ekrana veda ediyor. Ceyda Düvenci ve Özlem Tekin’in oynadığı Sil Baştan da bu dizilerden oldu.

(Kanal D, 22.00)

Bitecek diziler arasında Kınalı Kar da var. Osman Yağmurdereli geçen akşam, 90’ıncı bölümü tamamlanan dizi için bir veda yemeği verdi.

Dizi bitmesine rağmen herkesin yüzü gülüyordu.

Kolay mı 2.5 yıl boyunca Bursa Cumalıkızık’ı mesken tutmak...

Yüzlerin gülmesinin bir nedeni de Kınalı Kar ekibinin, hiç ara vermeden Yağmur Ajans’ın son işi Emre Altuğ dizisini çekecek olması.

Show TV’ye çekilecek dizinin yönetmeni Kınalı Kar’a imza atan Taner Akvardar. Altuğ’un rol arkadaşı ise yine Kınalı Kar’da izlediğimiz Özlem Conker.

Veda gecesinde sahneye çıkan Emre Altuğ, yeni dizisi için Osman Yağmurdereli’den Taner Akvardar ve Özlem Conker’i Allah’ın izniyle isteyerek durumu özetledi zaten.

Emre Altuğ’un dizi çekimleri bu hafta başlayacak. Tatlı Hayat ve Lise Defteri’nden sonra üçüncü dizisi olacak bu Emre Altuğ’un. Bu kadar iyi bir albümün üzerine, iyi bir de dizi bekliyoruz Emre’den...

Bir oyuncu istediği zaman hamile kalabilir mi?

Serseri, Size Baba Diyebilir miyim ve Kınalı Kar’dan sonra Osman Yağmurdereli’nin diğer dizisi Melekler Adası da bitecek gözüküyor.

Ancak Melekler Adası’nın perde arkasında ilginç bir tartışma var. Soru şu; ‘Bir kadın oyuncu istediği zaman hamile kalabilir mi?’

Malum Melekler Adası’nda Nurgül Yeşilçay, rol arkadaşı Cem Özer’le evlendikten sonra hamile kaldı. Dizi de bir yandan devam ediyor.

Senaristler önce Rıza’yı öldürerek Cem Özer’i diziden gönderdiler. Şimdi de Nurgül Yeşilçay’ın hamileliğiyle gelen zorunlu değişikliği diziye uydurmaya çalışıyorlar.

Mecburen Şerbet’le Altan’ı evlendirdiler. İlerleyen bölümlerde Nurgül’ün karnı büyüdükçe de ona göre senaryo yazacaklar.

Peki bu durum profesyonelliğe uygun mu?

Bir oyuncu istediği zaman hamile kalarak, yapımı belki tehlikeye bile atacak zorunlu değişikliklere neden olabilir mi?

Yapımcının ‘İzinsiz hamile kaldın ben seni gönderiyorum’ deme hakkı var mı?

Diğer yandan oyuncunun ‘Hamile kalmak’ gibi tamamen kendi insiyatifinde olan bir olay için yapımcıdan izin alması ne kadar insani bir durum?

Profesyonellik kimi zaman acımasız kuralları da beraberinde getiriyor. Her ne kadar insan haklarına aykırı gibi görünse de devam eden bir projede, oyuncu görüntüsünü direk etkileyecek bir gelişmeden yapımcıyı haberdar etmek zorundadır.

Tarantino, Kill Bill’de Uma Thurman’ı oynatmak için doğum yapmasını beklemişti.

Ya tam tersi bir durum olup, filmin çekileceği dönem Uma Thurman izinsiz hamile kalsaydı...

Projeyi riske atmaktan, sözleşmeye uymamaktan milyonlarca dolarlık tazminat açılır mıydı, açılmaz mıydı?

Bugüne kadar Nurgül Yeşilçay’ın hamile olarak diziye devam edeceği söyleniyordu.

Ancak son haberler 39’uncu bölümden sonra Nurgül’ün diziden gönderileceği hatta dizinin biteceği yönünde.

Melekler Adası’nda yaşanacaklar sektörün profesyonelleşmesi açısından önemli olacak.

TGRT öne geçti

18 gün önce kaçırılan 17 yaşındaki Zeynep Sağıroğlu’nun kurtulma anı canlı yayına yansıdı önceki gün.

Serap Ezgü’nün programına katılan Zeynep’in annesi Ayşe Sağıroğlu, rejiden gelen ‘Zeynep kurtuldu şu anda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nde’ haberiyle gözyaşlarına boğuldu.

Televizyoncuılukta kimi zaman siz habere gidersiniz kimi zaman da haber böyle ayağınıza gelir. Ama o haberin gelmesi için de zeminin hazır olması gerekir.

Serap Ezgü anneyi yayına alarak başarılı bir işe imza atmış ve bu zemini hazırlamıştı zaten.

Bu yüzden alkışı haketti.

TGRT’nin işin peşini bırakmayarak, haberi takip etmesi de yerindeydi. Ana haberde Jülide Ateş, anneyi konuk etti, Zeynep’in babası da ana habere katılarak eşiyle mutluluğu paylaştı.

Zeynep’in mutlu sonla biten hikayesinde TGRT öne geçti.
Yazarın Tüm Yazıları