GeriSeyahat Ekonomik biletle first class'ta uçmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ekonomik biletle first class'ta uçmanın yolları

Ekonomik biletle first class'ta uçmanın yolları


Normal biletle first class'ta uçmanın yolları da sonunda belirlendi. Eğer aşağıdaki koşullar yerine getirilirse, first class'ta keyifli bir uçuş yapmak olası. İşte kestirmeden first class'a zıplamanın altın kuralları:

YENİ EVLİLER

Uçağa bindiğinizde yeni evlenmiş çift rolleri yapın. Check-in'deki personel, balayına çıkan çiftlere ilgi gösterir ve rahat ettirmek için ellerinden geleni yaparlar. First class'ta yer olmasa bile, bir şişe şampanya veya şarabınız garanti.

ÇOCUKLA ASLA

Çocukları evde bırakın. First class biletli yolcuları rahatsız edecek kişilerle seyahatten özenle kaçınmalısınız. Havayolu firmaları ve çalışanları, ‘‘İnsanlar first class için büyük paralar öderler ve çevrelerinde ağlayan bebek istemezler’’ düşüncesinde.

EN SON YOLCU

Uçağa en son binin. Geç kaldığınızda, büyük bir ihtimalle yerinize başka biri oturtulacaktır. Böylece size first class yolu gözükebilir. Yanlışlık yaptığını düşünen havayolu şirketi, bunu telafi etmek isteyecektir.

ANLAŞMA YAPIN

Yerinizi, iyi bir karşılık almadan kesinlikle vermeyin. En azından sonraki uçuş için, first class'ı garantileyin.

EDEPSİZ YOLCU

Edepsiz yolcuların yanına oturun. Havaalanı kafeteryasında, örneğin çocuklarına bağıran sinirli bir yolcu seçip yanına oturun. Uçak havalandıktan sonra, şikayetçi olun ve kabin memurundan yerinizi değiştirmesini isteyin.

AMİRE ŞİKAYET

Şikayetinizi sıradan kabin memuruna yapmayın. Bu iş için, first class kabininde bulunan amirlerini tercih edin.

TEHDİT ETMEYİN

Tehdit etmekten kaçının. Kabin memurları, bu tür can sıkıcı olaylarla çok karşılaşmışlardır. Bu yüzden, tehdit etmek, bağırıp çağırmak gibi yollara baş vurmayın, aldırmazlar.

GÖREVLİYE ÖVGÜ

Uçak görevillerini pohpohlayıp ilgi gösterin. Check in'de memurun göğsündeki künyeden adını not edin. Ona adıyla hitap edip saçının ne kadar güzel olduğunu söyleyin. Onunla dertleşin ve çok yorgun olduğunuzdan söz edin. Sonra aniden first class'a geçmenizin mümkün olup olmadığını sorun. Tatlı sözün yılanı deliğinden çıkardığını aklınızdan hiç çıkarmayın. İyi yolculuklar!

False