Zorlu, Karayolları arazisine 400 milyon dolar aldı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu, Karayolları arazisine 400 milyon dolar aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2007 00:00

Zorlu Yapı Yatırım, İstanbul Levent’teki Karayolları arazisi üzerinde inşa edilecek Zorlu Center’in finansmanı için Akbank'tan 400 milyon dolarlık kredi aldı. Kredi cumhuriyet tarihinde özel bir Türk bankasının tek bir seferde kullandırdığı en yüksek tutar.

Haberin Devamı

Zorlu Yapı Yatırım İstanbul Levent’teki Karayolları arazisi üzerinde inşa edilecek Zorlu Center’in  finansmanı için Akbank ile 400 milyon dolar tutarında döviz kredisi anlaşmasına imza attı. Akbank tarafından sunulan kredi paketi, gayrimenkul geliştirme projesi kapsamında, Türkiye’de tek bir banka tarafından bir seferde verilen en yüksek tutarlı kredi olma özelliğini taşıyor.

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş’nin Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi proje finansmanı için Akbank ile yaptığı döviz kredisi anlaşması, bugün Zorlu Plaza’da imzalandı. İmza törenine Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldı.

TEK SEFERDE EN YÜKSEK DÖVİZ KREDİSİ

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, “Zorlu Yapı Yatırım A.Ş’ye sunduğumuz döviz kredisi, Cumhuriyet tarihimizde tek bir Türk bankası tarafından tek seferde verilmiş en yüksek tutarlı gayrimenkul geliştirme kredisidir. Bu anlaşma, Akbank’ın her segmentteki başarılı performansını ve gücünü göstermektedir. Akbank kurumsal, KOBİ ve bireysel segmentlerde daha fazla kredi kullandırmayı ve reel sektörümüzü daha fazla desteklemeyi hedeflemektedir” dedi.

Haberin Devamı

Bu krediyle birlikte, Akbank’ta proje finansmanına yönelik kullandırılan kredi portföyünün 3 milyar doları bulduğunu belirten Kurtul, Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.’ye sağladıkları kredinin bu krediler içindeki önemini vurguladı. Kurtul, yerli ve yabancı yatırımcıların son günlerde özellikle ilgi odağı haline gelen Türk gayrimenkul piyasasını desteklemenin önemli misyonlarından biri olduğuna değindi.

ZORLU: ÖRNEK KENT MİMARİSİ OLACAK

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise kredi anlaşması ile ilgili şunları söyledi: “Karayolları arazisinde inşa edeceğimiz Zorlu Center için Türkiye’nin finans devlerinden Akbank ile birlikte yürümekten mutluyuz. Zincirlikuyu’ya inşa edeceğimiz Zorlu Center’ı, kent mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturarak İstanbul’a değer kazandıracak bir eser olarak tasarlıyoruz. Bunun için ilk etapta seçilecek 12 proje arasından, Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulacak 4 projeden birinin belirleneceği uluslararası bir yarışma düzenledik. 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanına yakışır bir mimari estetiğe ve işleve sahip olmasını amaçladığımız bu merkezi, 2010 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Merkez tamamlandığında tüm dünyadaki gözler Türkiye’ye çevrilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!