Zorla güzellik olmadı

Güncelleme Tarihi:

Zorla güzellik olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:05

Amerika Ulusal Futbol Ligi (NFL) oyuncusu Colin Kaepernick, sponsor firma Bose yerine Beats marka kulaklık taktığı için 10 bin dolar ceza aldı. Fakat bu diğer sporcuları etkilemedi. Cezayı göze alan yıldızlar Bose yerine Beats kullanmaya devam ediyor...

Haberin Devamı

AMERİKALILAR az skorlu oyunları sevmiyor. Beyzbol, basketbol örneklerden biri. Bu yüzden bizim bildiğimiz anlamdaki futbolu oynarken bile yeni bir şey icat edip, “Amerikan futbolu”nu buldular. Çoğumuz izlerken bile oyunun ne olduğunu anlamıyoruz. Fakat Amerikan futbolu bugün milyar dolarların konuşulduğu bir endüstri. Sadece final maçına (Superbowl) reklam vermek için bile şirketler birbirini eziyor. Bu hafta Birleşik Devletler’de Amerikan futbolunun gündemi bir maç veya bir transfer haberi değildi. Amerikan futbolu sevenlerin gündemini dünyaca ünlü kulaklık markası Beats ve Bose’un mücadelesi işgal etti. Kısaca hadiseyi özetleyelim. Bose 90’lı yıllardan beri Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) sponsoru. Yani Amerikan Profesyonel Futbol Ligi’nde oynayan oyuncular eğer kulaklık takacaklarsa taban fiyatı 300 dolar civarında olan bu kulaklıkları takmak zorundalar.
Bu kurala uymayan 27 yaşındaki San Fransisco 49ers oyuncusu quarterback Colin Kaepernick’e ise NFL 10 bin dolar para cezası verdi. Kaepernick NFL’in basın toplantısında Bose’un rakibi Beats marka kulaklıklarla çıktığı için ceza aldı. Fakat bu ceza milyon dolarlık kontratlara imza atan NFL oyuncuları için caydırıcı olmadı. Cam Newton, Tom Brady ve Richard Sherman gibi oyuncular kameralar önünde Beats kulaklıklarını takmaktan vazgeçmiyor. Adeta kapalı alanda cezasını ödeyip sigara içen insanlar gibi davranıyorlar.

Haberin Devamı

DNA’LARINA İŞLEDİ

NFL oyuncuların kulaklık tercihleriyle ilgili olarak son derece net bir açıklama yaptı. Kurum hafta içinde yaptığı yazılı açıklamada, “Oyuncular ligin organizasyonları içerisinde sponsor markaların ürünleri dışında marka tercihlerinde bulunamaz. Bu kural 1990’dan beri devam ediyor” dedi. Beats yönetimi gelişmeleri uzaktan izlerken onlar da hafta içinde bir açıklama yaparak topa girdiler. Firma, “Çoğu atlet için artık Beats kulaklıklar DNA’larına işleyen birer ürün oldu. Müzik müsabakalar öncesinde oyuncuları motive ediyor” diyerek rakibi Bose’a asıl patronun kim olduğu mesajını verdi.
(Bu makaledeki bilgiler Leah Goldman’ın Business Insider’da çıkan haberinden alınmıştır.)

Haberin Devamı

Zorla güzellik olmadı


Beats
Kuruluş yılı:
2006
Kurucusu:
Dr. Dre
Çalışan sayısı:
700
Gelir (2013):
1.5 milyar $
Sahibi:
Apple

Bose
Kuruluş yılı: 1964
Kurucusu: Amar Bose
Çalışan sayısı: 9.300
Gelir (2013):
2.5 milyar $
Sahibi:
Amar Bose

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!