‘Zirve’de 380 milyon dolarlık anlaşma

Güncelleme Tarihi:

‘Zirve’de 380 milyon dolarlık anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 08:30

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği 9. Boğaziçi Zirvesi, 81 ülkeden 2 binin üzerinde katılımcı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

UİP Kurucu Başkanı Cengiz Özgencil, zirvede çok önemli ekonomik iş birliklerinin de gerçekleştiğini kaydetti. Özgencil, “Görüşmelerin yapılması için otelde 5 ayrı salon kiraladık. Bunların tümü üç gün boyunca doluydu ve çok sayıda B2B görüşmeler yapıldı. Biz görüşmeleri takip etmiyoruz ama sonuçları ile ilgili bize geri dönüşler oluyor. 6 ayrı grup tarafından 380 milyon dolara yakın ön anlaşmanın imzalandığını tahmin ediyoruz. Bu anlaşmalar daha çok mega projeler ve enerji ile ilgili. Bunların haricinde de bilgimiz olmayan çok sayıda anlaşma imzalandığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Zirvede 30'un üzerinde panel yapıldığını belirten Özgencil, hemen hepsinin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ve çok ilgi gördüğünü kaydetti. Üç gün süren görüşmelerde, konuşmacıların savaşın en derin ekonomik durgunluklardan daha da ağır iktisadi sonuçları olduğuna işaret ettiklerini anlatan Özgencil, “Konuşmacılar ülkelerin iç siyasi kavgalarını uluslararası alana taşıyarak, iç barışlarını ve refahlarını güçlendiremeyeceklerinin altını çizdi. Barışın sürdürülmesinin ve herkes için kalkınmanın madalyonun iki yüzü olduğu konusunda görüş birliği sağlandı. Ayrıca her iki hedefin de gerçekleştirilmesi için arayışlara yön verecek ilkelerin neler olduğu tartışıldı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!