Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi erteleme başvurusu yapılabilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi erteleme başvurusu yapılabilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 12:36

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi erteleme başvurusu yapmanın mümkün olup olmadığını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmeye başladı. Ziraat Bankası kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır sorusuna alacakları cevaba göre hareket edecek olan borçlu müşteriler, internet üzerinden yaptıkları sorgulamalarına yanıt arıyor. Peki, Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi erteleme başvurusu nasıl yapılabilir ve şartları nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi erteleme başvurusu için açıklama yapan banka yönetimi, Ziraat Katılım ve Ziraat Bankası üzerinden kimlerin bu işlemleri yapabileceğini duyurdu. Buna göre, Ziraat Bankası ihtiyaç kredi erteleme süreci aşağıdaki açıklamalara göre şekillenecek.

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ ERTELEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası, 31 Mart'ta ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemeleri öteleyecek.

Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredilerini 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle, uygun vadeli yapılandırma sağlayacak banka, personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla gelecek 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verecek.

Ziraat Bankası, işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere banka kurumsal kredi kartı ve DBS limiti bulunan müşterilerin kurumsal kart limitlerinin artırılması tedbirlerini uygulayacak.

ZİRAAT KATILIM TAKSİT ÖTELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Ziraat Katılım, ticari ve bireysel müşterilerin talep etmeleri halinde 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemelerini öteleyecek.

Nakit akışı bozulan veya bozulması öngörülen ve buna bağlı ödeme sorunu yaşayabilecek müşterilerin mevcut finansmanlarını 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle, uygun vadeli yapılandıracağını belirten Ziraat Katılım, personel maaşlarını banka üzerinden ödeyen firmalara şubat sonundaki istihdamlarını korumaları kaydıyla, ihtiyaç duymaları halinde 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı sağlayacak.

Ziraat Katılım, finansman limiti olan müşterilerin mevcut koşullar nedeniyle oluşabilecek işletme sermayesi ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi'ne yönelik ilave limit ihtiyaçlarını ivedilikle karşılayacak.

BAKMADAN GEÇME!