Zetsche: Geleceğin otomobili kalp krizini anlayacak

Güncelleme Tarihi:

Zetsche: Geleceğin otomobili kalp krizini anlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 15:39

Otomotiv devi Daimler’in CEO’su Dieter Zetsche, geleceğin otomobilinin çok akıllı olacağını söyledi. Zetsche, “Geleceğin arabası sürücüsünün kalp krizini önceden sezecek ve onu ofise değil, hastaneye götürecek” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Bild am Sonntag gazetesine konuşan Dieter Zetsche, “Geleceğin otomobili nasıl olacak” sorusunu şöyle yanıtladı: “Otomobil, insanların durumuna göre çok daha güçlü hareket edebilir. Geleceğin otomobili, sürücüsünün kalp krizi geçirebileceğini tanıyacak ve önceden yol değiştirip onu doğru hastaneye götürecek.” 

Zetsche, “94 yaşındaki annenizi gelecekte kendi kendine giden otomobile bindirir miydiniz”, sorusuna “Elbette. Birçok insan için otomobil sürmek bir zevk. Ama gelecekte arabayı kendisi kullanmayacak ya da kullanacak durumda olamayacak. Kendi kendine giden otomobil ona bu özgürlüğü verecek” dedi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER

Daimler CEO’su Zetsche, elektrikli otomobil üretimine önem verdiklerini vurguladı ve şöyle dedi: “Yavaş yavaş bateriyle çalışan otomobillerde akaryakıtla ulaşılan mesafeyi yakalıyoruz. Biz ilk elektrikli EQ serimizle 2019’da 500 kilometreyi yakalayacağız. Bateri teknolojisi alanında çok büyük yeniliklere ulaşıldı. Daimler olarak gelecek yıllarda elektrikli otomobillere 10 milyar Euro yatıracağız. 2025 yılında Mercedez Benz otomobil satışında yüzde 15-25 arasında elektrikli otomobil satışına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

İKİ OĞLU DA MÜHENDİS

İki oğlu da mühendis olan ve bir oğlu Daimler’de çalışan Zetsche, oğuullarını mühendislik okumaları için yönlendirmediğini, onların bu kararına ise çok sevindiğini anlattı. Kısa bir süre önce evlenen Zetsche, özel hayatının değiştiğini, buzdolabının boş olmadığını, düğünden sonra birkaç gün balayına çıkabildiklerini söyledi. Kot pantolon giyen ve spor ayakkabılarla dolaşan Zetsche, Daimler’de modayı kişinin kendisinin belirlediğini, giysi kuralı olmadığını belirtti. 11 yıldır Daimler şirketinin CEO’su olan Zetsche, Mercedes’in yıldızı gibi bıyığıyla tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!